Je bent hier:  » Locaties
-

Welkom!

Over IKC Cadans

– kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, BSO en basisschool ineen!

Welkom bij integraal kindcentrum Cadans! Onze deuren gaan open in augustus 2023. Uw kind laten groeien en ontwikkelen. Dat vinden wij bij IKC Cadans het allerbelangrijkste! Dat jouw kind zichzelf kan zijn, samenwerkt, beweegt, leert en zijn of haar eigen talenten ontdekt. Op een manier die hem of haar voorbereidt op de (onbekende) toekomst.

Het team

Binnenkort stelt het team voor zich graag aan u voor. We kunnen alvast verklappen dat het allemaal deskundigen zijn met verschillende expertises op het gebied van onderwijs en opvang. Denk hierbij aan leerkrachten, pedagogische medewerkers, onderwijskundigen, orthopedagogen en experts uit andere vakgebieden. Ook experts uit de praktijk worden ingezet om tijdens het projectonderwijs jouw kind(eren) te inspireren door meer context te geven aan het geleerde! Het leren wordt zo heel concreet en daardoor waardevol. Daarnaast heeft ieder kind zijn eigen mentor voor meerdere jaren.

Locatie

gaat zich vestigen in . Over de exacte locatie zijn we nog in gesprek met de gemeente. We hopen in begin 2023 de exacte locatie bekend te kunnen maken.

Nieuws - Agenda

Engels in unit 0?

Dat vragen veel mensen zich af. Volgens cijfers van het Europees Platform geven steeds meer basisscholen en kinderopvang Engelse les aan jonge kinderen. Redenen hiervoor zijn dat jonge kinderen erg goed in staat zijn om klanken te registreren en na te bootsen. Ook beschrijft hoogleraar taalwetenschap Kees de Bot dat kinderen een hoger niveau Engels behalen wanneer je vroeg begint met het leren van een vreemde taal, omdat je meer tijd hebt om te leren en perfectioneren. Bovendien maakt het kinderen ook meer internationaal bewust.

Nog geen 4 en toch al naar de basisschool?

Nog geen 4 jaar en toch al naar school? Ja, dat kan, mits jouw kind daaraan toe is.

Leren op je eigen niveau? Hoe werkt dat?

‘Kinderen laten zich qua ontwikkeling immers niet vangen in één groep’

Waarom muziek maken belangrijk is voor een kind?

Wist je dat muziek maken een positief effect heeft op het intelligentieniveau van je kind? Een eerdere KinderCampus stond niet voor niets geheel in het thema van ‘Muziek’.

Hoe krijgt hetgeen kinderen leren meer betekenis?

Dat lesstof beter beklijft als je het nut ervan inziet, zal je niet verbazen. Maar hoe laat je kinderen ervaren dat rekenen nuttig en leuk kan zijn?

Nieuwsbrief juli

Lees hier de laatste nieuwsbrief.

Terugblik KinderCampus

Tijdens de KinderCampus Zon, Zee & Zandsculpturen kwamen we vast helemaal in de vakantiestemming. 

Waarom is gezonde voeding op school belangrijk?
Groen licht van ministerie voor Weesp

Fantastisch nieuws! 

Van oceanen tot het heelal: in het projectonderwijs komt alles samen!

Wist je dat je als school zelf mag bepalen hoe je vakken als rekenen, taal, geschiedenis en aardrijkskunde aan de leerlingen aanbiedt?  Scholen krijgen tegenwoordig steeds meer ruimte voor een eigen invulling van het curriculum (leer- en ontwikkelplan). De overheid heeft zelfs een brochure uitgebracht met de titel: “Ruimte in Regels”, waarmee ze scholen willen stimuleren om goed na te denken over de ruimte die de onderwijswet- en regelgeving biedt. Zo is het niet verplicht om vakken zoals rekenen, taal, geschiedenis en aardrijkskunde apart aan de leerlingen aan te bieden, wat veel scholen doen. Je bent als school vrij om een manier te kiezen die past bij jouw onderwijs- en kinderopvangvisie.

Dit vind ik nu een goed idee....

Denk je weleens na over kinderopvang, BSO en basisonderwijs voor je kinderen? Sluit het dagprogramma aan bij je gezin? Welke service zou ideaal zijn? Wat vind jij van huiswerk-vrij als je kind thuis is? En op welke manier wil je geïnformeerd worden? Kortom; wil je met ons meedenken? Meld je dan aan voor ons ouderpanel. Deelname is vrijblijvend, je kunt ieder moment weer uitstappen.  

Inspectie van het Onderwijs heeft positief beeld van het onderwijs van IKC Cadans

Lees meer...

Nieuwsbrief juni

Groen licht van het ministerie!

Presentatie-slides

Lees meer

Bekendmaking lesmethode

tijdens eerste informatieavond Barendrecht

Mindfulness = nog sterker met beide benen op de grond staan

Mindfulness.... Je denkt stiekem al snel aan zitten in de lotushouding, uren mediteren, wierook en Boeddhabeeldjes. Je bent niet de enige. Veel mensen staan sceptisch tegenover mindfulness. “Niets voor mij, iets te zweverig”, denken veel mensen. In deze blog neem ik je mee naar de praktische kant van mindfulness en vind je leuke oefeningen die je samen met je kind(eren) kan doen.

Ideale school?

Van droom naar werkelijkheid?

In deze video laat Richard Williams, beter bekend als ‘Prince EA’, zien waar school volgens hem om zou moeten gaan. Niet om het ‘verzamelen’ van goede cijfers, maar om het ontwikkelen van zelfinzicht, zelfcontrole en bijzondere talenten. Want die laatste 3 bepalen volgens Harvard Universiteit het succes.

Buiten bewegen en leren tegelijk. Werkt dat? Ja!

Sinds 2016 hebben we elk jaar op 13 april de Nationale Buitenlesdag. Een leuke activiteit, maar ook enorm goed voor de ontwikkeling van het kinderbrein. “Waarom dan maar 1 dag in het jaar?” Dat is de vraag die direct bij mij naar boven komt. Ik neem jullie in deze blog mee in de wereld van het buiten bewegend leren!  

Projectonderwijs

Veel vaardigheden en kenniselementen worden los aangeleerd, zoals het leren van de ‘tafels’ bij rekenen, het leren van de ‘ik-vorm’ bij taal of het leren van woordjes in een andere taal. Het is goed dat deze onderdelen ‘los’ worden aangeboden, zodat de focus op één specifiek doel kan liggen en kennis en vaardigheden geautomatiseerd kunnen worden. Maar tevens zo belangrijk is de samenhang tussen deze losse onderdelen. Want waarom leren we dit eigenlijk allemaal? Waarom moeten we de tafels kennen? In welke situatie hebben we dat nodig? Oftewel: ‘hoe zorgen we ervoor dat deze losse onderdelen een betekenis krijgen en in een authentieke situatie toegepast kunnen worden?’

 

OMDENKEN in het onderwijs

Onlangs luisterde ik naar een BNR podcast van Ben Tiggelaar over OMDENKEN. Naast de dagelijkse COVID-19 update, denk ik met andere professionals na over de vraag: “Wat nu als je met de kennis van nu, opnieuw het onderwijs zou mogen inrichten?”

4 tips voor het stimuleren van een groeimindset!

Het boek van Mary Cay Ricci over mindsets op school werd mij via via aangeraden en voor ik het wist zat het boek in mijn winkelwagentje en lag hij vervolgens op de deurmat. Het gemakkelijke online shoppen is zeker niet goed voor mijn portemonnee maar mijn excuus was dit keer dat ik vast veel zou opsteken van dit boek. En daarmee is niets gelogen!  


Meer informatie over

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de ontwikkeling van jouw kind(eren) laten we bij onze basisschool en kinderopvang de traditionele jaargroepen los. Omdat ieder kind anders is en een andere ontwikkeling kent delen we de kinderen in leeftijdsgroepen. Dit wordt ook wel ‘unitonderwijs’ genoemd.

In starten we in augustus 2023 met de units 0 en 1.

Lees meer over ons unitonderwijs »

is 51 weken per jaar, 5 dagen per week open van 07:30 tot 18:30 uur. We zijn alleen gesloten tijdens de officiële feestdagen en tussen kerst en oud en nieuw. In de zomervakantie, kerstvakantie en meivakantie is er geen onderwijs, wel opvang.

De schooltijden zijn op:

 • Maandag, dinsdag en donderdag van 08:30 tot 17:30 uur.
 • Woensdag en vrijdag van 08:30 tot 12:30 uur.

Buiten deze tijden zijn jouw kinderen ook van harte welkom op onze kinderopvang en buitenschoolse opvang tussen 07:30 en 18:30 uur. Tijdens de zomervakantie, kerstvakantie en meivakantie organiseren we allerlei leuke en inspirerende uitstapjes, excursies en een zomerkamp.

Doordat onderwijs en opvang volledig zijn geïntegreerd kunnen we optimaal aansluiten bij de ontwikkeling van jouw kind(eren) en dat geeft ook voor jou als ouder veel vrijheid. Deze manier van onderwijs zorgt er namelijk voor dat jij met je gezin 3 weken per jaar zelf kunt bepalen wanneer je op vakantie gaat.

Alle kinderen in Nederland hebben namelijk 12 weken vakantie. Het ministerie OCW heeft bepaald dat 9 weken daarvan verplicht zijn, namelijk:

 • 2 weken kerstvakantie
 • 6 weken zomervakantie
 • 1 week meivakantie

De andere 3 vakantieweken kun je, dankzij ons schoolconcept, als ouder zelf indelen. Meer informatie vind je ook op de website van de Rijksoverheid.

gaat zich vestigen in de wijk . Over de exacte locatie zijn we nog in gesprek met de gemeente. We verwachten begin 2023 de exacte locatie bekend te kunnen maken.

De vrijwillige ouderbijdrage voor ons onderwijs is nog niet vastgesteld, maar bedraagt maximaal € 50 euro.
Naast reguliere kinderopvang en buitenschoolse opvang (BSO) bieden we ook extra services aan, zoals:

 • Gezellig met elkaar avondeten op het IKC
 • Zwemles onder schooltijd

Omdat de tarieven mede afhankelijk zijn van onze toekomstige huisvesting en faciliteiten, streven we ernaar de tarieven voor de kinderopvang, BSO en deze extra diensten in het voorjaar 2022 bekend te kunnen maken.

Voor de kinderopvang op IKC Cadans kunt u kinderopvangtoeslag vragen. Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming voor ouders in de kosten van de kinderopvang. Meer informatie hierover vind u op de website van de belastingdienst. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/kinderopvangtoeslag/kinderopvangtoeslag.

Bij Cadans leren we continue met en van elkaar. Op die manier kunnen wij jouw kinderen hoge kwaliteit van opvang en onderwijs bieden. Naast de beoordelingen van de GGD (jaarlijks) en de Inspectie van het Onderwijs (vierjaarlijks), werkt IKC Cadans met een intern kwaliteitssysteem. Dit is gebaseerd op een pdca-cyclus (plan, do, check & act), waarmee wij continu kunnen werken aan het verbeteren van onze kwaliteit, zodat de kinderen de best mogelijke opvang en scholing krijgen.

Bij IKC Cadans letten we ook goed op hoe veilig kinderen, ouders, professionals en management zich voelen en hoe ze het schoolklimaat ervaren. Daarom monitoren we de veiligheidsbeleving van deze verschillende groepen om een compleet beeld te krijgen en daarop te handelen. .

De medezeggenschapsraad (MR) van bestaat uit professionals van het kindcentrum en ouders. De adviesraad praat met het schoolbestuur over de begroting en beleidsplannen van het schoolbestuur. De adviesraad heeft instemmingsrecht en adviseert het bestuur. Samen bewegen we het onderwijs!.

Wilt u meedenken over het beleid van ? Neem contact op met Hanneke Baukema, de onderwijskundige van Stichting Onderwijs, via (hanneke.baukema@stichtingonderwijs.nl)

heeft ook een eigen kinderraad (KR). Heel logisch wat ons betreft, want het kindcentrum is er immers voor de kinderen. Kinderen denken mee over de school en de kinderopvang. Wat vinden ze goed van de school? Waar willen ze graag heen op excursie? Willen ze een IKC Cadans muziekband?

Ben jij ook klaar voor vernieuwend en toekomstgericht onderwijs en kinderopvang? Wil je dat jouw kind een sterke basis ontwikkelt, zijn talenten leert ontdekken, zichzelf veder ontplooit en samenhang ervaart tussen theorie en praktijk in ons projectonderwijs? Maak dan kennis met IKC Cadans

Wilt u kennismaken met ? In een persoonlijk gesprek vertellen we je graag meer over ons IKC en beantwoorden graag jouw vragen. Stuur ons een mailtje via info@cadans.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je alvast een plekje voor jouw kind op reserveren?

Veelgestelde vragen over

IKC Cadans algemeen

Net als ieder kind, is ook iedere dag anders. Hieronder geven we je graag een indruk hoe een dag er ongeveer uitziet op het IKC.

 

Tijdsverdeling IKC Cadans

07:30 - 09:00 Hopelijk heeft jouw kind lekker geslapen. Maar zo niet, dan hebben we een ruime inlooptijd waarbinnen je je kind(eren) kunt brengen, zodat ieder zo ontspannen mogelijk aan zijn of haar dag kan beginnen. Op die manier proberen we ruimte te bieden voor ieders persoonlijke gezinssituatie.  

09:00 - 12:30 Jouw kind gaat naar zijn of haar basisgroep om gezamenlijk de dag te starten. Vervolgens gaan de kinderen uiteen in kleinere niveaugroepen en gaan aan de slag met taal, spelling en rekenen. Natuurlijk op een afwisselende en energieke manier met o.a. (buiten) bewegend leren.  

12:30 – 14:00 Een heerlijke zelfgemaakte vegetarische en gezonde lunch staat voor jouw kind en het team klaar. Na de lunch is er ruimte voor rust; even rustig een boekje lezen of snoezelen. Zo kunnen we daarna weer vol energie aan de slag met het middagprogramma.  

14:00 – 17:30 In de middag staat het projectonderwijs centraal. De kinderen gaan in authentieke situaties aan de slag met de verworven kennis van het ochtendprogramma. Het geleerde wordt in praktijk gebracht, zodat samenhang ontstaat. Hiermee vergroten we de betrokkenheid van de kinderen evenals de toepasbaarheid van het geleerde in de praktijk. Tijdens het projectonderwijs leren de kinderen hun talenten herkennen. Ook gaan we lekker naar buiten, maken we muziek, kunst en gaan we sporten!  

17:30 - 18:30 Een aantal kinderen blijven wat langer op ons IKC. Zij eten gezellig met elkaar een verse warme maaltijd en/of kiezen voor vrij spel.  
 
Tijdens de projectdagen (maandag, dinsdag en donderdag) op ons IKC wisselen we onderwijstijd en kinderopvangtijd elkaar af, zoals inspanning en ontspanning, theorie en praktijk. Ons programma is zoveel mogelijk afgestemd op het ritme en aandachtsspanne van jouw kind. 

Meer lezen over bewegend leren en projectonderwijs? Bezoek dan onze pagina 'Ons onderwijs'.

 

We zijn dagelijks geopend van 7:30 - 18:30 uur, 51 weken per jaar. Alleen tussen kerst en oud en nieuw zijn we dicht. 

Openingstijden IKC Cadans

Bij IKC Cadans zijn onderwijs en kinderopvang volledig geïntegreerd tussen 8.30 en 17.00 uur, ophalen kan tussen 17:00 en 18:30 uur. Daarnaast kun je als ouder de uren nog uitbreiden met voorschoolse opvang vanaf 7.30 uur.

Meer informatie over onze openingstijden vind je ook op onze pagina 'Tarieven & aanbod'.

Vakanties

We kennen 9 (ipv 12) vakantieweken per jaar. Alleen tijdens onderstaande weken is er geen onderwijs, maar wel kinderopvang/BSO mogelijk:

 • 2 weken kerstvakantie
 • 6 weken zomervakantie
 • 1 week meivakantie

De andere 3 weken kun je als ouder zelf bepalen wanneer je met je gezin op vakantie wilt. Meer hierover lees je bij de veelgestelde vraag: 'Hoe zit het met de schoolvakanties'.

Tarieven 2022 – IKC Cadans

Actuele informatie over onze tarieven vind je op onze pagina tarieven en aanbod.

Doordat onderwijs en opvang volledig zijn geïntegreerd kunnen we optimaal aansluiten bij de ontwikkeling van jouw kind(eren) en dat geeft ook voor jou als ouder veel vrijheid. Deze manier van onderwijs zorgt er namelijk voor dat jij met je gezin 3 weken per jaar zelf kunt bepalen wanneer je op vakantie gaat.

Alle kinderen in Nederland hebben namelijk 12 weken vakantie. Het ministerie OCW heeft bepaald dat 9 weken daarvan verplicht zijn, namelijk:

2 weken kerstvakantie
6 weken zomervakantie
1 week meivakantie

De andere 3 vakantieweken kun je, dankzij ons schoolconcept, als ouder zelf indelen. Meer informatie vind je ook op de website van de Rijksoverheid.

We zijn en blijven in gesprek met de gemeente over onze onderwijshuisvesting. De gemeente is immers verantwoordelijk voor de huisvesting van scholen.

IKC Cadans in Barendrecht

IKC Cadans Barendrecht heeft huisvesting aangeboden gekregen aan de Olmenwede 1 te Barendrecht. Een mooie locatie met een centrale ligging en veel ruimte. We gaan het scholencomplex delen met RK basisschool de Trinoom vanaf augustus 2022.

IKC Cadans in Berkel

In Berkel en Rodenrijs start IKC Cadans Berkel aan de Westersingel 2 te Berkel in schooljaar 2022-2023. We delen het schoolgebouw met basisschool de Parel. Vanaf schooljaar 2023-2024 krijgen we een eigen gebouw in Berkel. Op de locatiepagina's van de iedere locatie vind je meer informatie. 

IKC Cadans Berkel en Rodenrijs
IKC Cadans Barendrecht

Waar gaat IKC Cadans Weesp zich vestigen?

Integraal Kind Centrum Cadans Weesp gaat zich naar verwachting vestigen in de wijk Weespersluis in augustus 2023, in de buurt van de ingeschreven kinderen. Over de exacte locatie en omvang loopt de procedure voor nieuwe scholen en zijn we nog in gesprek met de gemeente Amsterdam. De gemeente Amsterdam heeft immers een zorgplicht om voldoende en passende huisvesting voor leerlingen te verzorgen. Tevens steunt de gemeente de vorming van Integrale Kind Centra, zoals die van IKC Cadans, voor kinderen van 0 tot 13 jaar. We verwachten begin 2023 de exacte locatie bekend te kunnen maken.

IKC Cadans Weesp

Daar hebben we bij IKC Cadans goed over nagedacht. Ons integraal kindcentrum concept geeft ons de mogelijkheid om naast docenten ook andere professionals in te zetten. Denk hierbij aan pedagogisch medewerkers, (ortho)pedagogen, onderwijskundigen, psychologen en vakexperts zoals een native Engels docent, een schrijver of iemand uit het bedrijfsleven. 

Doordat wij bij IKC Cadans gebruik maken van verschillende professionals kunnen we persoonlijke aandacht voor jouw kind garanderen. Daarnaast is een vooruitstrevend onderwijsconcept voor sommige docenten en pedagogen erg aantrekkelijk. 

Als ouder kun je op meerdere manieren participeren bij IKC Cadans.

Ontwikkeling kind

Allereerst wil je natuurlijk goed op de hoogte blijven van hoe het gaat met jouw kind(eren). Doordat de kinderen een mentor hebben voor meerdere jaren kunnen we de ontwikkeling goed monitoren en delen met jou als ouder. Als je zelf vragen hebt over je kind(eren) is de mentor jouw eerste aanspreekpunt.

Invloed op het beleid

Wellicht wil je ook meedenken en adviseren over hoe we het onderwijs en de kinderopvang organiseren op IKC Cadans? Dan is een plek in de IKC-raad misschien iets voor jou?

De IKC-raad is een samenvoeging van de Oudercommissie (opvang) en de MR (onderwijs). In de IKC-raad kunnen ouders en personeelsleden meedenken over het beleid van het kindcentrum. De IKC-raad heeft vaak een adviserende, maar zeker ook wel eens een beslissende rol in beleidszaken, zoals onderwijsbeleid, ouderbetrokkenheid of over belangrijke zaken in de kinderopvang zoals het veiligheidsprotocol of voedingsbeleid.

Meehelpen met activiteiten?

Vind je het leuk om (een keertje) mee te helpen met activiteiten op school? Ook dat kan. Maar voel je zeker niet verplicht. Ook zonder extra hulp van ouders zorgen we ervoor dat er genoeg feestjes worden georganiseerd op ons IKC. Denk bv aan het Paasfeest, Sinterklaas, Kerst, sportdagen, kamp en nog veel meer.

Delen van ideeën of overleg?

Heb je een leuk idee voor ons IKC? Of zie je iets wat beter kan? Dan horen wij dat graag. Voel je te allen tijde vrij om dan contact met ons op te nemen.

Een IKC staat voor Integraal Kind Centrum. Een IKC is er in allerlei vormen en smaken.

Bij IKC Cadans weken we met één visie, één team en één plan; een doorgaande leerlijn tot de overgang naar de middelbare school. We brengen de wereld van kinderopvang, BSO en basisschool samen in 1 IKC, waarbij het dagritme aansluit bij het natuurlijke bioritme. We wisselen inspanning en ontspanning af. Na een prestatie is immers herstel- en verwerkingstijd nodig, om vervolgens weer opgeladen een volgende uitdaging te beginnen. 

Kortom bij IKC Cadans zijn we anders georganiseerd. We zijn een jonge organisatie en daardoor niet gebonden aan historische keuzes, die kunnen knellen of vertragen. De kinderopvang en het onderwijs organiseren we toekomstgericht. Ons uitgangspunt is persoonlijke aandacht voor ieder kind. Zo krijgt ieder kind een mentor voor meerdere jaren en een plaats in een vaste kleine basisgroep.

Voor het kunnen realiseren van een volledig IKC van 0 tot 13 jaar zijn faciliteiten nodig. Per locatie onderzoeken we de mogelijkheden; is er huisvesting beschikbaar of te organiseren? En kunnen we de dagopvang voor 0 tot 4 jaar het beste in eigen beheer uitvoeren of juist samenwerken met een kwalitatief goede kinderopvang organisatie in de buurt? We maken dan goede afspraken over het bioritme, de doorgaande ontwikkeling en warme overdracht bij de instroom van kinderen van 2, 3 of 4 jaar.

Meer lezen over wat een IKC is? Klik hier

Bijna iedere brede school of IKC is uniek. Wat wij vaak zien is dat bij een brede school kinderopvang, BSO en onderwijs wordt aangeboden als 'losse' onderdelen. Kinderen gaan eerst naar school en daarna naar de BSO. Bij IKC Cadans is er geen onderscheid. Het programma loopt op maandag, dinsdag en donderdag volledig in elkaar over. Op deze manier is er meer tijd om onderwijs, sport, spel en (culturele) activiteiten gedurende de hele dag af te wisselen, zodat kinderen nooit urenlang in een klaslokaal zitten.   

De IKC Cadans scholen zijn zelfstandige scholen die onder Stichting Onderwijs vallen. Stichting Onderwijs bestaat uit een overkoepelend team met verschillende expertises (o.a. bestuurskunde, onderwijskunde). Kijk voor meer informatie over Stichting Onderwijs op https://stichtingonderwijs.nl/

De presentatie van de online informatieavond kun je voor de verschillende locaties downloaden op de pagina 'Presentatieslides'.

Inschrijven

Wat leuk dat je jouw kind wilt inschrijven bij IKC Cadans. Inschrijven is erg eenvoudig. Via de knop 'vrijblijvend inschrijven' rechtsboven in het scherm kom je bij het inschrijfformulier. Vul hier de gevraagde informatie in en je ontvangt binnen 24 uur een bevestiging en verdere informatie. 

Ouders mogen hun kind altijd laten wisselen van basisschool, om welke reden dan ook. Ouders hebben een vrije schoolkeuze.

Hoe werkt de procedure?

Wanneer je van school wilt wisselen, schrijf je je kind eerst in bij IKC Cadans en schrijf je jouw kind uit op de huidige basisschool. De gemeente krijgt bericht van de uitschrijving. IKC Cadans stelt de oude school binnen 1 week op de hoogte van de inschrijving van jouw kind, hierna wordt het onderwijskundig rapport door de oude school aan de nieuwe school overgedragen. Dit is in de Wet op Primair Onderwijs geregeld in artikel 42.

Wat betekent de overstap voor jouw kind?

Bij IKC Cadans werken we, zoals iedere andere basisschool, aan de 58 kerndoelen van het primair onderwijs. De manier van het aanbieden van deze kerndoelen gaat bij IKC Cadans op een andere manier. Jouw kind zal vrij snel het reilen en zeilen van IKC Cadans kennen en herkennen. Het team van IKC Cadans, en in het bijzonder de mentor, ondersteunt jouw kind hierin.

Bij de overgang van een andere basisschool naar IKC Cadans kijken we goed naar het kind en wordt er een persoonlijke leer- en ontwikkellijn vormgegeven. Bij IKC Cadans werken we veel in kleine niveaugroepen waardoor we goed het niveau van het kind weten, zo ook van een nieuw kind. Zo voelt jouw kind zich snel op zijn plek bij IKC Cadans. 

Lees hier meer over ons onderwijs

Voor al onze locaties kun je kinderopvangtoeslag aanvragen. Meer informatie hierover en onze LRK-nummers vind  je op de pagina: Aanbod & Tarieven

LRK = Landelijk Register Kinderopvang. Deze gegevens heb je nodig om kinderopvangtoeslag aan te kunnen vragen.

Onderwijs

We hebben ons niet alleen laten inspireren door alle ontwikkelingen en nieuwe kennis op het gebied van kinderopvang en onderwijs, maar ook door andere scholen en IKC’s. Op die manier brengen we ook in onze eigen visie theorie en praktijk bij elkaar.  
 
Inspiratie hebben we opgedaan bij Mondomijn, Agora Onderwijs, Campus Columbus, Laterna Magica, School of Understanding, Noordwijkse School en IKC De Nieuwe Draai.

Op veel punten verschilt IKC Cadans met het traditionele onderwijs. Hieronder lees je de belangrijkste verschillen.

 1. Doorlopende leerlijn.
  Allereerst zijn wij een integraal kindcentrum waar er wordt gewerkt met één team, één plan en één visie. Opvang en onderwijs zijn volledig geïntegreerd. Hierdoor kunnen wij een doorlopende leerlijn voor de kinderen waarborgen voor 0 tot 13 jaar.
 2. Openingstijden
  Ook zijn wij 51 weken per jaar open van 07:30 tot 18:30, een fijne plek voor onderwijs en kinderopvang het hele jaar! 
 3. Geen klassen maar units
  Wij werken met vier grote units. Deze grote groep valt tijdens een schooldag uiteen in kleinere stam-, niveau- en projectgroepjes. Hierdoor is er meer ruimte voor maatwerk, leren kinderen van elkaar, ervaren kinderen meer autonomie en zijn meer eigenaar van hun leerproces. In de unit zijn alle medewerkers van het team met elkaar verantwoordelijk voor alle kinderen in die unit. De unit bestaat uit een aantal stamgroepen, waarbinnen er genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht tussen het kind en de mentor. Lees meer over onze units.
 4. Samenbrengen van theorie en praktijk
  Bij IKC Cadans hechten we veel waarde aan kwalitatief hoog onderwijs. Om die reden staat de ochtend in teken van de sterke basis (taal, spelling en rekenen) en wordt het geleerde tijdens het projectonderwijs in praktijk gebracht. In het projectonderwijs (in de middag) komen alle andere kerndoelen aan bod.
 5. Toekomstgerichte vaardigheden
  Er is in ons onderwijs aandacht voor toekomstgerichte vaardigheden (o.a. plannen, organiseren, presenteren, discussiëren), levenshouding, wereldburgerschap, culturele en sportieve ontwikkeling. 

Wil je ons methode vergelijken met andere schooltypen? Kijk dan eens op de websites van Ouders van Nu of de Rijksoverheid. Hoewel dit geen volledige overzichten zijn van alle schooltypen, geeft het wel een brede indruk. 

Bij IKC Cadans werken we, zoals iedere andere basisschool, aan de 58 kerndoelen van het primair onderwijs. De manier van het aanbieden van deze kerndoelen gaat bij IKC Cadans op een andere manier. Jouw kind zal vrij snel het reilen en zeilen van IKC Cadans kennen en herkennen. Het team van IKC Cadans, en in het bijzonder de mentor, ondersteunt jouw kind hierin.

Bij de overgang van een andere basisschool naar IKC Cadans kijken we goed naar het kind en wordt er een persoonlijke leer- en ontwikkellijn vormgegeven. Bij IKC Cadans werken we veel in kleine niveaugroepen waardoor we goed het niveau van het kind weten, zo ook van een nieuw kind. Zo voelt jouw kind zich snel op zijn plek bij IKC Cadans. 

Lees hier meer over ons onderwijs

Nee, want we werken met erkende methodes. Er zijn altijd verschillen tussen scholen dus het zal even wennen zijn voor jouw kind(eren), maar als het goed pakt jouw kind de draad snel weer op. Lees meer over het wisselen van basisschool op Ouders en Onderwijs.

Deels, tijdens vakantieweken die verplicht zijn gesteld door het Ministerie is er geen les, maar is er wel vakantieopvang indien gewenst. Met uitzondering van de week tussen kerst en oud&nieuw. Dat is de enige week in het jaar dat we dicht zijn.

In de volgende periodes wordt er geen les gegeven;

 • zomervakantie (6 weken)
 • kerstvakantie (2 weken)
 • meivakantie (1 week)

We plannen onze studiedagen zoveel mogelijk op de woensdagmiddagen en vrijdagmiddagen. Zodat je als ouder en als leerling er zo min mogelijk 'last' van hebt en wij als professionals ons kunnen blijven ontwikkelen.

Meer lezen? 

Op de website 'Meer voor mama's' vonden we een interessant artikel over studiedagen en bij de Rijksoverheid vind je ook meer informatie over studiedagen en lesuren in het basisonderwijs.

Binnen IKC Cadans onderscheiden we 4 units:

 • Unit 0: 0-4 jaar
 • Unit 1: 3-6 jaar   
 • Unit 2: 6-9 jaar  
 • Unit 3: 9-13 jaar

Lees hier meer over ons unitonderwijs.

Jazeker, dankzij het unitonderwijs in combinatie met de basis-en niveaugroepen is hier juist veel ruimte over. Lees hier meer over ons unitonderwijs.

Nee. We monitoren de ontwikkeling van jonge kinderen op een andere manier. Hiervoor gebruiken we de methodiek KIJK!. Dit is een veel gebruikt, digitaal instrument waarmee je de ontwikkeling van jonge kinderen volgt. KIJK! is een werkwijze die leraren en pedagogisch medewerkers ondersteunt bij het observeren, registreren en stimuleren van de ontwikkeling van jonge kinderen tussen 0 en 7 jaar. Meer informatie over KIJK! 

Bij IKC Cadans krijgen buitenlessen en bewegend leren een prominente plek in ons onderwijs. Het geven van buitenlessen stimuleert bewegen en leren; meer plezier, afwisseling, motivatie en conditie. Kortom spelenderwijs slimmer worden en meer leervermogen krijgen om uitdagingen aan te gaan, wie wil dat nu niet? 

Het streven is om minimaal 2 uur per schooldag met beweging bezig te zijn, het liefst buiten en anders (deels) binnen.

Lees meer over bewegend leren in de blog van onze onderwijskundige Hanneke Baukema.

Het kan per locatie verschillen met welke units en leeftijden wordt gestart. Met welke units op jouw locatie wordt gestart vind je terug op de locatiepagina's. Op een reguliere school werken kinderen doorgaans vooral samen met leerlingen uit je eigen klas of een klas hoger of lager. Het samenwerken met kinderen uit andere basisgroepen wordt bij IKC Cadans juist bevorderd door het werken in units en niveaugroepen.

Engels bieden we aan vanaf unit 0 (0 t/m 4 jaar). 

Onderwerpen zoals pesten en vooral het voorkomen hiervan komen tijdens de basisgroepmomenten aan het begin en einde van iedere dag terug. In totaal 1 uur per dag. Alle sociaal, emotionele vaardigheden komen daar aan bod. Denk hierbij aan levenslessen, weerbaarheid, zelfvertrouwen, zelfbeeld, gevoel & emotie. 

Zeker. Voor ieder kind is de overstap van de basisschool naar de middelbare school een grote en spannende stap. Voor veel kinderen zijn vooral de verschillende docenten en het plannen van het huiswerk/leren de grootste veranderingen. Maar de kinderen van IKC Cadans zijn hier goed op voorbereid, omdat er op het IKC veel aandacht wordt besteed aan toekomstgerichte vaardigheden. En die komen op de middelbare school goed van pas. Denk aan plannen, organiseren, discussiëren, presenteren en sociale vaardigheden. De IKC Cadans kinderen gaan dus met een goed gevulde rugzak naar de middelbare school. 

Daarnaast worden bij IKC Cadans de talenten van de docenten herkend en erkend. Zo heeft een bepaalde docent een talent voor cijfers en de andere docent voor woorden. De ene docent geeft dus vaker rekenles en de andere docent vaker taallessen. De kinderen bij IKC Cadans krijgen dus ook al les van meerdere docenten. 

Die stap naar de middelbare school gaat dus meer dan goed komen!

Bij IKC Cadans werken we met leer- en ontwikkellijnen. Deze worden vanaf de start op IKC Cadans gevolgd en bijgesteld in een portfolio die beschikbaar is voor de leerling, het team en de ouders. 

Bij de leerlijnen maken we bij IKC Cadans gebruik van de adaptieve DIA-toetsen. Deze geven ons en de leerling een goed beeld van het niveau. Ook deze toets wordt als eindtoets gebruikt. 

Lees meer over de adaptieve DIA-toetsen op diatoetsen.nl

Kinderopvang (tot 4 jaar)

Wanneer jouw kind 3 jaar is, krijgt hij/zij een plaatsje in onze instroomgroep. Met een eigen mentor voor meerdere jaren, die jouw kindje begeleidt. We plannen ook een warme overdracht, als je kind is geplaatst op een kinderdagverblijf in de buurt. 

De structuur en tijden zijn voor alle kinderen van IKC Cadans (vanaf unit 1) is gelijk op maandag, dinsdag en donderdag. Dagopvang op woensdag en vrijdag is wel optioneel voor 3-jarigen, omdat jouw kind dan nog niet leerplichtig is.

Voor kinderen in unit 0 (0-4 jaar) adviseren we minimaal 2 dagen kinderopvang af te nemen. Uit onderzoek is gebleken dat bij 2 opvangdagen of meer per week jouw kindje zich meer vertrouwd voelt op de opvang en zich beter ontwikkelt.

Lees meer over onze units.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op.

Het grote verschil tussen kinderdagopvang en een peuterspeelzaal is duur van de opvang. Bij een kinderdagverblijf kan je kindje de hele dag blijven en bij een peuterspeelzaal vaak maximaal 3-4 uur per dag en enkele dagen per week. 

Bij IKC Cadans in Berkel en Rodenrijs en Barendrecht bieden we, bij voldoende belangstelling, vanaf augustus 2022 kinderopvang aan vanaf 2 jaar. 

Peuterspeelzaal

De peuterspeelzaal is bedoeld voor kinderen van ongeveer 2 tot 4 jaar die enkele dagdelen per week komen, gericht op de ontwikkeling van het kind. Voor de ontwikkeling van jonge kinderen is spelen heel belangrijk. Het is een manier om de wereld te verkennen. Door samen met andere kinderen te spelen, leren ze belangrijke sociale vaardigheden zoals rekening houden met elkaar. Als een kind niet naar een kinderdagverblijf gaat, biedt peuteropvang een goede voorbereiding op de basisschool.

Lees meer over de verschillende soorten kinderopvang op de website van Boink (belangenvereniging van ouders in de kinderopvang).

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor kinderopvang bij IKC Cadans? Neem dan gerust contact met ons op.

Dit regeerakkoord maakt kinderopvang bereikbaar voor álle kinderen en álle ouders! Fantastisch. Uiteindelijk draait het nog wel om details en uitvoering. Volgens NU.nl komen er pas in 2025 veranderingen, want vanaf dat jaar staat het in de financiële doorrekening. We houden de verdere uitwerking door politiek Den Haag nauw in de gaten. Maar wij gaan er natuurlijk wel alvast mee aan de slag; service voor kinderen en ouders, gecombineerd met toekomstgericht onderwijs.

Zodra de plannen door de politiek verder zijn uitgewerkt, informeren wij de ouders van onze toekomstige leerlingen over wat dit voor hen betekent.

Meer lezen?

Website gratiskinderopvang.nl.

BSO

Voor alle kinderen vanaf 4 jaar is er op maandag, dinsdag en donderdag een dagprogramma van 8.30 tot 18.30 uur. Ophalen kan vanaf 17.00 uur. Op deze dagen zijn onderwijs, TSO en BSO volledig geïntegreerd en afwisselend, bestaande uit 5,25 uur onderwijs, 4,25 uur BSO en 0,5 uur TSO.

Lees meer hierover op onze Tarieven pagina.

Bij IKC Cadans zijn onderwijs en kinderopvang volledig geïntegreerd tussen 8.30 en 17.30, daarna hebben we een uitloopuur tot 18:30 uur. Daarnaast kun je als ouder de uren nog uitbreiden met voorschoolse opvang vanaf 7.30 uur.

Dankzij deze langere dagen kunnen inspanning en ontspanning elkaar afwisselen gedurende de dag, net als theorie en praktijk. Passend bij het bioritme en de concentratie van kinderen. Voor jouw kind voelt dat heel natuurlijk en vrij.

Er is voldoende tijd voor alles; zowel voor de basisvakken (rekenen, taal, spelling, lezen en Engels) als voor ons projectonderwijs, de ateliers en sporten & bewegen. Een vaste dagindeling en structuur in de week geeft jouw kind rust en zelfvertrouwen. Prettig om goed tot leren te komen.

Voor thuis betekent het ook rust, door de garantie dat er onderwijs en BSO is voor jouw kind tot 17.30 uur (met uitloop tot 18.30 uur) op maandag, dinsdag en donderdag. Ook op woensdag en vrijdag is er, naast onderwijs tot 12.30 uur, BSO mogelijk tot 18.30 uur.

IKC Cadans beschikt over een breed aanbod aan activiteiten voor jouw kind. Van muziek en dans tot sport en spel! Jouw kind kan zelf kiezen wat hij of zij tijdens de kinderopvangtijd wil doen en verschillende professionals verzorgen de lessen. 

Eén-op-één-muziekles het hele jaar door is helaas (nog) niet mogelijk bij IKC Cadans. 

Ja! Nederland is een waterland. Met alle slootjes is het fijn als je kind snel een zwemdiploma haalt. Wij begeleiden je kindje naar zwemles voor diploma A samen met zijn of haar vriendjes. Zwemles wordt zo wel heel leuk! En onder IKC tijd, zo houd je meer quality time over met je gezin.

Per locatie:

 • In Lansingerland wordt de zwemles aangeboden bij zwembad de Windas.
 • In Barendrecht bij het Inge de Bruin zwembad
 • In Weesp zijn we ons nog aan het oriënteren, suggesties, ervaringen en tips zijn van harte welkom.

De zwembaden reserveren tijd en ruimte voor een groep kinderen van IKC Cadans. Met circa 10 kinderen leren de kinderen alle zwemvaardigheden onder de knie te krijgen. Voor deelname aan de zwemlessen hanteren zij hun reguliere zwemles ABC tarief voor ouders.


Ja, wij zijn 51 weken per jaar open. Alleen de week tussen kerst en oud & nieuw zijn we dicht. Alle andere weken bieden we 5 dagen per week opvang en in de schoolweken onderwijs tussen 7.30 - 18.30 uur.

Deels wel, omdat we dan de hele middag hebben en geen onderwijsblok kunnen we andere activiteiten organiseren. Dit zal per locatie verschillen. Tijdens een kennismakingsgesprek kun je het beste naar informeren.

IKC Cadans Weesp

Voor alle kinderen van 0 tot 4 jaar, die bij IKC Cadans (voor) ingeschreven staan, proberen we een passende oplossing te vinden. Met de gemeente Amsterdam zijn we in gesprek over een voorziening voor ons Integrale Kind Centrum voor deze kinderen. Tevens zijn we in gesprek met actiegroep de Kleine Weespers en kinderopvang organisatie Partou in Weesp (Otje en Koningskinderen) om te zien of er extra plaatsen kunnen worden gevonden.

Ja, dat kan. Het is echter nog niet zeker of we mogen starten met kinderopvang. Dit hangt af van de gemeente en de mogelijkheden die we krijgen binnen het gebouw dat zij gaan aanbieden. De gemeente Amsterdam heeft wel aangegeven IKC vorming (zoals IKC Cadans) te willen faciliteren. Dit is een goed teken! Wordt vervolgt....

Als je zoon of dochter nog drie jaar is en/of bijna vier jaar wordt, dan is de kans groot dat er plaats is bij IKC Cadans. Omdat bij ons onderwijs en BSO volledig geïntegreerd zijn o.b.v. het bioritme van kinderen, betekent een plaats op school ook automatisch een plaats op onze BSO op maandag, dinsdag en donderdag tot uiterlijk 18.30 uur. We starten na de zomervakantie, op maandag 5 september 2023.

Voor oudere kinderen is instroom mogelijk en ouders kunnen hen inschrijven. Wij kijken vervolgens in onze groepsindeling of er nog plaats is in zijn/haar basisgroep. We werken namelijk met kleine basisgroepen van maximaal 20 kinderen. vol = vol. Uiteraard informeren we ouders over de mogelijkheden.

 

Binnen de gemeente Amsterdam geldt het algemeen stedelijk toelatingsbeleid. Omdat IKC Cadans een nieuwe school is doen wij hier nog niet aan mee. We zijn in gesprek met de gemeente vanaf wanneer wij technisch kunnen aansluiten bij het toelatingsbeleid. Tot die tijd kun je je kind(eren) gewoon rechtstreeks bij ons inschrijven via deze website. Ook als je kind nog geen 3 of 4 jaar oud is. We starten op maandag 5 september 2023.

Belangrijk om te weten is:

 • Als je je kind voor-inschrijft via onze website krijg je binnen enkele weken daarna een link om de voor-inschrijving om te zetten naar een officiële inschrijving.
 • Schrijf je kind bij voorkeur in bij 1 school. Dit om zogeheten ‘dubbeltellingen’ te voorkomen. Als kinderen namelijk bij meerdere scholen staan ingeschreven kloppen de cijfers niet meer, wat betekent dat bv het aantal lokalen of personeelsleden niet klopt met het aantal leerlingen en omdat beide erg schaars zijn proberen de scholen en de gemeente Amsterdam dit te voorkomen.
 • Het is nu nog niet bekend, wanneer wij aansluiten bij het algemeen stedelijk toelatingsbeleid. We verwachten in het najaar. Mocht je je kind nu vast bij ons inschrijven en je kindje start, nadat we zijn toegelaten aan het toelatingsbeleid, kan het nodig zijn om nogmaals een formulier in te vullen. Bij voorbaat onze excuses voor dit ongemak.
 • De gemeente is verantwoordelijk voor het aanbieden van passende huisvesting. Dit betekent dat zij een (gedeeld) pand aanbieden wat voldoende ruimte biedt aan het aantal officieel ingeschreven leerlingen. Mocht je zeker weten dat je je kindje wilt aanmelden op onze school schrijf hem/haar dan zo vroeg mogelijk in, want dan kan de gemeente de huisvesting daar zo goed mogelijk op afstemmen.

Over de huisvesting zijn we in gesprek met de gemeente. Zij zijn verantwoordelijk voor het aanbieden van een passende locatie en m2, gebaseerd op het aantal officieel ingeschreven leerlingen en het woongebied van de leerlingen. De meeste ingeschreven leerlingen komen uit Weespersluis, het ligt daarom voor de hand dat IKC Cadans zich daar mag gaan vestigen. Het is aan de gemeente of we direct een vaste locatie krijgen of mogelijk eerst tijdelijke huisvesting krijgen aangewezen. Daarnaast onderzoeken we samen met actiegroep De Kleine Weespers huisvestingsopties om het proces te bespoedigen.

Daar hebben we bij IKC Cadans goed over nagedacht. Ons integraal kindcentrum concept geeft ons de mogelijkheid om naast docenten ook andere professionals in te zetten. Denk hierbij aan pedagogisch medewerkers, (ortho)pedagogen, onderwijskundigen, psychologen en vakexperts zoals een native Engels docent, een schrijver of iemand uit het bedrijfsleven. 

Doordat wij bij IKC Cadans gebruik maken van verschillende professionals kunnen we persoonlijke aandacht voor jouw kind garanderen. Daarnaast is een vooruitstrevend onderwijsconcept voor sommige docenten en pedagogen erg aantrekkelijk. En biedt het medewerkers meer mogelijkheden om zich verder te blijven ontwikkelen.

Jazeker. Je bent van harte welkom. Vanaf augustus 2022 starten de eerste locaties in Berkel en Barendrecht. In de eerste helft van 2023 organiseren we momenten of dagen waarop ouders en hun kinderen meer dan welkom zijn om een kijkje te komen nemen.

De presentatie van de online informatieavond kun je voor de verschillende locaties downloaden op de pagina 'Presentatieslides'.

Bekijk hier de laatste nieuwsbrieven voor de locatie Weesp.

Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen in je mailbox? Meld je dan aan en krijg regelmatig het laatste nieuws over IKC Cadans Weesp in je mailbox.

IKC Cadans Berkel en Rodenrijs

De laatste nieuwsbrief voor de locatie Berkel kun je inzien via deze pagina: Nieuwsbrief.

Eerdere nieuwsbrieven van locatie Berkel;

Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen in je mailbox? Meld je dan aan en krijg regelmatig het laatste nieuws over IKC Cadans Berkel en Rodenrijs in je mailbox.

De presentatie van de online informatieavond kun je voor de verschillende locaties downloaden op de pagina 'Presentatieslides'.

IKC Cadans Barendrecht

Bekijk hier de laatste nieuwsbrieven voor de locatie Barendrecht.

Wil je ook de nieuwsbrief ontvangen in je mailbox? Meld je dan aan en krijg direct het laatste nieuws over IKC Cadans Barendrecht in je mailbox.

De presentatie van de online informatieavond kun je voor de verschillende locaties downloaden op de pagina 'Presentatieslides'.

Lees hier nog meer veelgestelde vragen over diverse onderwerpen

Integraal Kindcentrum

Bij IKC Cadans waarborgen we de horizontale doorlopende leerlijn door de combinatie van een sterke basis én projectonderwijs waarin de samenhang tussen verschillende vakken duidelijk wordt. De doorlopende verticale leerlijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar waarborgen we door middel van unitonderwijs en de afstemming met kinderopvang en buitenschoolse opvang. Binnen IKC Cadans onderscheiden we 4 units:
 • Unit 0: 0-4 jaar

  Unit 0: 0-4 jaar

  Bij IKC Cadans worden de allerjongste geïnspireerd, gestimuleerd, voelen ze zich thuis en vrij! Wanneer kinderen 4 jaar worden kunnen zij vanaf het kinderdagverblijf doorstromen naar de volgende unit (onderwijs en BSO). De (ontwikkel) leeftijdscategorieën binnen het kinderdagverblijf zijn: baby’s (0-1 jaar), dreumesen (1-2 jaar) en peuters (2-4 jaar).

 • Unit 1: 3-6 jaar

  Unit 1: 3-6 jaar

  Naar school en de BSO, yes! Erg spannend, maar oh zo leuk! De kinderen van 3-6 jaar werken samen, bewegen, leren van elkaar en ontdekken hun kwaliteiten tijdens school- en BSO-tijd. Op een manier die past bij de toekomst.

 • Unit 2: 6-9 jaar

  Unit 2: 6-9 jaar

  De kinderen in unit 2 kennen inmiddels het reilen en zeilen van IKC Cadans. Zo weten ze dat op school en bij de BSO de projecten en excursies elkaar naadloos aanvullen (doorgaande ontwikkelingslijn). De kinderen worden bij IKC Cadans iedere dag gestimuleerd en geïnspireerd!

 • Unit 3: 9-13 jaar

  Unit 3: 9-13 jaar

  De laatste unit voor de middelbare school. De kinderen blijven optimaal genieten van de projecten en alles wat daarbij komt kijken. De kinderen blijven nieuwsgierig en worden iedere dag weer uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen.

IKC Cadans:
beweeg jij met ons mee?

Kinderen leren zich bij IKC Cadans onder andere te ontwikkelen door activiteiten in themaprojecten. De kinderopvang en het onderwijs zijn geïntegreerd en richten zich in een periode op hetzelfde thema. Hierdoor werken alle kinderen van 0-13 jaar tegelijkertijd aan hetzelfde onderwerp. En alles met 1 visie, 1 plan en 1 team!