Blogs

Je bent hier: 

Bekendmaking lesmethode

Door: IKC Cadans

tijdens eerste informatieavond Barendrecht

Dinsdagavond was het dan zover; de eerste informatieavond van IKC Cadans. De ruim 30 deelnemers werden oa geïnspireerd door Frum van Egmond over de Noordwijkse Methode. Kinderen motiveren om zoveel mogelijk te willen leren en hun natuurlijke nieuwsgierigheid te prikkelen. Dat is het voornaamste doel van deze methode en ook de reden waarom IKC Cadans heeft gekozen voor deze vorm. 

Noordwijkse Methode 

Deze methode is erop gericht om de kinderen te motiveren om zoveel mogelijk te willen leren en hun natuurlijke nieuwsgierigheid te prikkelen. Het doel is dat ze een brede algemene kennis, inzicht en vaardigheden ontwikkelen. "Wat als heel leuk door de kinderen en de ouders wordt ervaren is dat de hele school bezig is met hetzelfde thema. Vooral leuk ’s avonds aan de keukentafel dat de kinderen van verschillende leeftijden toch kunnen kletsen over hetzelfde thema”, vertelde gastspreker Frum van Egmond, ontwikkelaar van de Noordwijkse Methode.  
 
We willen Frum hartelijk bedanken voor haar boeiende en leerzame presentatie. Inmiddels werken al bijna 20 scholen met deze beproefde en inspirerende methode.  

Dank 

We willen alle aanwezigen hartelijk bedanken voor hun aanwezigheid, inbreng, vragen en complimenten. Dankzij deze vragen kunnen we de website steeds verder verbeteren en ouders nog beter informeren.  
 
“De aanwezige ouders gaven aan het een duidelijk verhaal te vinden en waren enthousiast. Met name over dat de aandacht voor het kind centraal staat en dat er veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Daar ben ik blij om, want daar doen we het uiteindelijk voor”, blikt Marian Feenstra terug als bestuurder van IKC Cadans.  

Meer weten? 

Terug