Blogs

Je bent hier: 

Ideale school?

Door: IKC Cadans

Van droom naar werkelijkheid?

In deze video laat Richard Williams, beter bekend als ‘Prince EA’, zien waar school volgens hem om zou moeten gaan. Niet om het ‘verzamelen’ van goede cijfers, maar om het ontwikkelen van zelfinzicht, zelfcontrole en bijzondere talenten. Want die laatste 3 bepalen volgens Harvard Universiteit het succes.

Bij IKC Cadans zijn we het helemaal eens met Richard Williams.

Onze droom

Wat zou het mooi zijn als kinderen op één plek terecht kunnen vanaf hun eerste levensjaar tot aan hun dertiende. Geen onderscheid meer tussen onderwijs, kinderopvang en BSO. Waar van het begin tot aan het einde gekeken wordt naar de behoefte, (ontwikkel)kansen van ieder kind en daarop ingespeeld wordt. Een mentor voor meerdere jaren. Waar het niet alleen gaat om cognitieve vaardigheden, maar ook om het ontwikkelen van zelfvertrouwen, aanpassingsvermogen en veerkracht, want daarmee kun je als kind alles aan - ook het onbekende. 

Waar je als ouder niet begrensd wordt door het onderwijssysteem, maar juist meer vrijheid ervaart. Vrijheid doordat je als ouders zelf kunt bepalen wanneer je op vakantie gaat met je kind(eren), doordat je kind(eren) ook echt vrij zijn als ze thuiskomen van school. Geen zorgen meer over zwemlessen, sportlessen of gezonde voeding. Want dat is allemaal geregeld op school. Als dat geen gevoel van vrijheid geeft?

Dit is onze droom, van IKC Cadans. 

Terug