IKC Cadans Westpolder

Lansingerland Berkel en Rodenrijs

Je bent hier:  » Locaties
Hanneke-Onderwijskundige

Welkom!

IKC Cadans Westpolder start : augustus 2022

IKC Cadans Westpolder is het vernieuwende kindcentrum in de gemeente Lansingerland. IKC Cadans Westpolder heeft de basisschool en de kinderopvang volledig geïntegreerd. Iedereen bij IKC Cadans Westpolder werkt samen vanuit 1 visie, 1 plan en 1 team. Hierdoor realiseren we een doorlopende leerlijn voor onze kinderen.

IKC Cadans Westpolder bestaat uit basisschool Cadans en kinderopvang Cadans.

Bij IKC Cadans Westpolder kunnen kinderen zichzelf zijn. Werken ze samen, bewegen, leren en ontdekken hun eigen kwaliteiten en talenten. Op een manier die past bij de toekomst.

Vrijblijvend inschrijven?

IKC Cadans Westpolder start met jonge kinderen tot 6 jaar, zodat de kinderen al gewend zijn aan onze aanpak, voordat ze naar de volgende unit gaan.

Bent u geïnteresseerd? Wacht dan niet en schrijf u vast vrijblijvend in. Wanneer een wachtlijst ontstaat zullen we plaatsen op basis van inschrijfdatum. Wie het eerst heeft ingeschreven, krijgt als eerste een plaats op IKC Cadans Westpolder aangeboden.

Integraal Kindcentrum

Bij IKC Cadans waarborgen we de horizontale doorlopende leerlijn door de combinatie van een sterke basis én projectonderwijs waarin de samenhang tussen verschillende vakken duidelijk wordt. De doorlopende verticale leerlijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar waarborgen we door middel van unitonderwijs en de afstemming met kinderopvang en buitenschoolse opvang. Binnen IKC Cadans onderscheiden we 4 units:
 • Unit 0: 0-4 jaar

  Unit 0: 0-4 jaar

  Bij IKC Cadans worden de allerjongste geïnspireerd, gestimuleerd, voelen ze zich thuis en vrij! Wanneer kinderen 4 jaar worden kunnen zij vanaf het kinderdagverblijf doorstromen naar de volgende unit (onderwijs en BSO). De (ontwikkel) leeftijdscategorieën binnen het kinderdagverblijf zijn: baby’s (0-1 jaar), dreumesen (1-2 jaar) en peuters (2-4 jaar).

 • Unit 1: 3-6 jaar

  Unit 1: 3-6 jaar

  Naar school en de BSO, yes! Erg spannend, maar oh zo leuk! De kinderen van 3-6 jaar werken samen, bewegen, leren van elkaar en ontdekken hun kwaliteiten tijdens school- en BSO-tijd. Op een manier die past bij de toekomst.

 • Unit 2: 6-9 jaar

  Unit 2: 6-9 jaar

  De kinderen in unit 2 kennen inmiddels het reilen en zeilen van IKC Cadans. Zo weten ze dat op school en bij de BSO de projecten en excursies elkaar naadloos aanvullen (doorgaande ontwikkelingslijn). De kinderen worden bij IKC Cadans iedere dag gestimuleerd en geïnspireerd!

 • Unit 3: 9-13 jaar

  Unit 3: 9-13 jaar

  De laatste unit voor de middelbare school. De kinderen blijven optimaal genieten van de projecten en alles wat daarbij komt kijken. De kinderen blijven nieuwsgierig en worden iedere dag weer uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen.

IKC Cadans:
beweeg jij met ons mee?

Kinderen leren zich bij IKC Cadans onder andere te ontwikkelen door activiteiten in themaprojecten. De kinderopvang en het onderwijs zijn geïntegreerd en richten zich in een periode op hetzelfde thema. Hierdoor werken alle kinderen van 0-13 jaar tegelijkertijd aan hetzelfde onderwerp. En alles met 1 visie, 1 plan en 1 team!

Aanmelden nieuwe leerlingen op basisschool in Lansingerland

Als kersverse vader of moeder geniet je elke dag met volle teugen van je kindje. Maar voor je het weet moet hij of zij alweer naar school! Wanneer is dat precies? Hoe vind je een basisschool in Lansingerland? Zijn er wachtlijsten in Berkel en Rodenrijs? En wat kost het? Zo. Veel. Vragen! Wij zetten alle info op een rijtje.

Aanmelden nieuwe leerlingen

Is uw kind nog geen 4 jaar en bent u op zoek naar een Lansingerlandse basisschool?

Aanmelden en inschrijven op een basisschool in Lansingerland.

In de meeste gevallen mag er wel aan het eind van het eerste levensjaar worden aangemeld, zo rond de elfde maand na de geboorte. Of vlak voor de zomervakantie als de verjaardag in de maand juli, augustus of september plaatsvindt.

Wanneer een kind de aanmeldleeftijd heeft bereikt of deze binnenkort bereikt, stuurt de gemeente Lansingerland u als ouder een brief met de vermelding dat een kind kan worden ingeschreven in Berkel en Rodenrijs .

Hoe werkt dat in Lansingerland Berkel en Rodenrijs?

De regels hiervoor verschillen per gemeente. Ook basisscholen in Lansingerland hanteren zo hun eigen procedures. Het is daarom ook erg wenselijk dat ouders zich goed laten informeren over de toelatingscriteria bij de school van keuze. Hiermee hebben ze een veel beter beeld over de voortgang van de toelating op de basisschool en ze voorkomen zo miscommunicatie of teleurstelling. Neem contact met IKC Cadans Westpolder. De contactpesroon is Hanneke. IKC Cadans Westpolder Lansingerland is te bereiken per mail westpolder@cadans.nl of op telefoonnummer 085-0081 951.

Ander detail is ook dat ouders op slechts één school hun kind kunnen aanmelden. Onbeperkt inschrijven om maar te worden toegelaten, is dus niet toegestaan.

Wat is uw rol als ouder en wat kun je van school verwachten?

Bij IKC Cadans Westpolder- werken we samen aan de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 12 jaar.

Wanneer u uw kind aan wilt melden voor de kinderopvang, de peuterspeelgroep of de tussen- of buitenschoolse opvang bij IKC Cadans Westpolder- in Lansingerland dan kan dat hier.

Neem contact op met IKC Cadans Westpolder

Zodra een kind 4 jaar wordt, mag het naar de basisschool in Lansingerland Berkel en Rodenrijs . Indien u uw kind wilt inschrijven op IKC Cadans Westpolder of als u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met Hanneke. Hanneke is te bereiken per mail westpolder@cadans.nl of op telefoonnummer 085-0081 951.