Blogs

Je bent hier: 

Integraal Kind Centrum van start in Waddinxveen, mits er voldoende steun is

Door: Hart van Holland - Waddinxveen

Waddinxveen - Vanwege de dringende behoefte aan meer kinderopvang in Waddinxveen hebben lokale Kinderopvang Waddinxveen en de Stichting Onderwijs de handen ineen geslagen om een Integraal Kind Centrum (IKC) te starten. Met voldoende steunbetuigingen van ouders start IKC Cadans in augustus 2023.

IKC Cadans is een integraal kindcentrum voor kinderen van nul tot dertien jaar waarbij kinderopvang en onderwijs zijn geïntegreerd. Bestuurskundige Marian Feenstra stond samen met een aantal professionals aan de wieg van het nieuwe schoolconcept. 

“Bij IKC Cadans zijn alle kinderen op maandag, dinsdag en donderdag tot 17.30 uur in het kindcentrum, het is zelfs mogelijk om tot 18.30 uur te blijven. Op woensdag en vrijdag duurt het onderwijsprogramma tot 12.30 uur. ‘s Middags krijgen de kinderen die blijven een gevarieerd programma aangeboden.” 

Cadans opent volgend jaar de eerste twee Integrale Kind Centra, één in Barendrecht en één in Lansingerland. Daarnaast lopen er verschillende opstartprojecten, waaronder Waddinxveen. “Waar voldoende ouders op IKC Cadans ‘stemmen’, gaan we van start”, aldus Feenstra. 

Kijk voor meer info op cadans.nl.

Terug