Blogs

Je bent hier: 

Waarom is gezonde voeding op school belangrijk?

Door: IKC Cadans

Volgens het Voedingscentrum is school dé plek om kinderen bewust te maken van gezonde en duurzame voeding. "Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl”, aldus het Voedingscentrum.

Klinkt eigenlijk best logisch, toch? Het is dan ook niet voor niets dat gezonde voeding volledig is geïntegreerd in ons concept.  Ouders hoeven geen ’10-uurtje’ of eigen broodtrommel (lunch) mee te geven aan hun kind(eren). Dit wordt geregeld door IKC Cadans.

Uit onderzoek blijkt ook dat een gezonde verstrekte schoollunch ervoor zorgt dat kinderen meer fruit, groente en bruin- en volkorenbrood eten en meer melk en water drinken en minder suikerhoudende dranken. Eten en drinken is niet alleen functioneel, maar ook een gezellige, sociale gebeurtenis. De kinderen eten gezellig met elkaar in een huiselijke sfeer op hun eigen tempo.

Ook op andere momenten proberen we de ‘voedingswijsheid’ van kinderen te vergroten. Zo deelden we heerlijke snoeptomaatjes uit tijdens de laatste jeugdavondvierdaagse in Berkel en Rodenrijs.

Lees meer over gezonde voeding op de website van het Voedingscentrum.

Terug