Team IKC Cadans Berkel en Rodenrijs

Lansingerland - Berkel en Rodenrijs - Sportpark

Je bent hier: 

Hayat: IKC Expert Kinderopvang & Ontwikkeling

Mijn naam is Hayat Abderrahim en ik ben 33 jaar. Samen met mijn man en zoontje van bijna 2 jaar woon ik in Schiedam. Na mijn opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker ben ik gestart in de kinderopvang. En wat is het een heerlijke baan! Ik geniet volop van de kindjes en de omgang met ouders. 

Ik vind het geweldig om de kinderen te begeleiden en te stimuleren in hun ontwikkeling. Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen tempo. Daarnaast vind ik het belangrijk een huiselijke sfeer te creëren waar de kindjes zich op hun gemak voelen, veel plezier hebben en zichzelf mogen zijn. Dit past helemaal bij IKC Cadans!

Britt: IKC Expert Kinderopvang

Hoi, mijn naam is Britt en ik ben net klaar met mijn opleiding tot pedagogisch medewerker. Van huis uit heb ik een stevige basis ervaring met kinderopvang, doordat mijn familie daarin werkzaam is. Het is dan ook het mooiste beroep wat er is; wie wil er nu niet met kinderen werken?!

Bij IKC Cadans werk ik 3 dagen met de jongste kinderen. Ik heb voor Cadans gekozen vanwege hun visie waarbij kinderopvang en onderwijs geïntegreerd zijn in één team, één werkwijze, één plan en alle persoonlijke aandacht. Zo hebben ze op het KDV een heerlijke biologische warme maaltijden voor de kinderen, een broodmaaltijd aan het einde van de dag en allerlei verzorgingsproducten. Alles wordt goed schoongemaakt, zodat we elke dag fris kunnen starten. Mijn collega's zijn super aardig en samen werken we aan een doorgaande lijn en gezamenlijke thema's. Wat een positief effect heeft dat op kinderen. Ze voelen zich écht thuis en dat merk je aan alles.

Leah: IKC Expert Kinderopvang

Mijn naam is Leah, ik ben 22 jaar en vind het heerlijk om onze jongste kinderen te verzorgen en begeleiden van 0 tot 4 jaar. Eigenlijk wist ik al op jonge leeftijd, dat dit mijn passie is. Jonge kinderen geven me energie en ik geef ze graag alle aandacht die ze verdienen. Ik werk fulltime bij IKC Cadans en heb inmiddels een goede band opgebouwd met de kinderen, mijn collega's en de ouders. In mijn vrije tijd vind je mij op de tennisbaan en de padelbaan. Heerlijk sporten!

Inge: IKC Expert Kinderopvang

Hoi, ik ben Inge, 32 jaar en samen met mijn man woon ik met veel plezier in Bleiswijk. Ik werk al meer dan 10 jaar in de kinderopvang; een supermooi beroep. Naast het begeleiden van kinderen, begeleid ik stagiaires in hun werkproces. Momenteel ben ik gestart met de opleiding tot Pedagogisch coach, zodat ik ook professionals kan gaan begeleiden in het verbeteren van hun pedagogisch handelen. Bij IKC Cadans krijg ik deze kans! Samen met het team werken we aan een doorgaande lijn, bewegend leren, Engels en dezelfde thema's. Momenteel begeleid ik de 3-jarigen van de pré-school. Wat groeien ze dan snel!

Daphne: IKC Expert Kinderopvang

Mijn naam is Daphne en ik ben 37 jaar. Ik woon in Bergschenhoek met mijn man en dochters van 10 en 3 jaar. Ik houd van toneelspelen, theater en kinderen begeleiden.

Het werken met kinderen vind ik geweldig om te doen. Dit doe ik al 14 jaar met veel plezier. Ik hecht veel waarde aan het sociaal emotionele aspect van het leren, het welbevinden van kinderen en ze hete gevoel geven dat ze gezien worden. Geen dertien in een dozijn onderwijs, maar juist kijken wat voor een individueel kind werkt. Een kind dat zich gelukkig voelt en zijn eigen talenten mag ontwikkelen, heeft een veel sterkere basis om te kunnen leren. Ik vind dat daar meer aandacht voor moet zijn in het onderwijs, zoals bij IKC Cadans.

Naast leerkracht ben ik gespecialiseerd in hoog sensitiviteit en dyslexie. Vaak zijn dit de kinderen waarvan de rechterhersenhelft dominant is, zowel in denken als leren. Door mijn opleiding tot 'Kernvisie Coach' kan ik de lesstof op andere manieren aanbieden, die meer passend zijn. Daarnaast kan ik als Kinderyoga docent met kinderen aan hun persoonlijke ontwikkeling werken met ontspanningsoefeningen, korte meditatie en yoga. Minder stress zorgt immers voor betere leerresultaten en een gelukkiger kind. Samen met collega's en ouders bouwen we zo aan een mooie toekomst van de kinderen!

Sandra: IKC Expert Kinderopvang & Sport

Cadans: beweeg je met ons mee? Ja, graag! Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en willen leren. Iedere activiteit is een kans tot leren; klein, groot, binnen en buiten. Wanneer we in de tuin bezig gaan kun je bijvoorbeeld dieren benoemen die je tegenkomt, wat ze doen, eten, voortbewegen, geluiden maken en leven. Je kunt hier vervolgens op voortborduren in de gymles/dansles door de bewegingen te proberen en associaties te maken met geluiden. Leuk om te doen en door 'ervaringen' onthouden kinderen de leerstof veel beter. We noemen dit bij IKC Cadans 'bewegend leren'.

Als gymdocente en pedagogisch medewerker zet ik me hier graag voor in en heb inmiddels 10 jaar werkervaring opgebouwd. Ik ben gespecialiseerd in zwemles, turnen en wintersporten. Mijn enthousiasme voor sport breng ik graag over op mijn collega's en de kinderen. Zo ga ik ook graag met mijn dochters op 'uitstapje'.

Rixt: IKC Expert Kinderopvang

Ik ben Rixt en start na de zomervakantie als leerkracht voor unit 1 op donderdag. Na de pabo ben ik vorig jaar full time als docent gaan werken. Ik ben sinds het ontstaan van IKC Cadans betrokken geweest bij het onderwijs concept. Dit heeft mij sindsdien enorm aangesproken. Dit jaar heb ik van mijn andere werkgever de mogelijkheid gekregen om één dag in de week bij IKC Cadans te gaan werken.

Naast mijn passie voor lesgeven hou ik ook enorm van sporten. Zo korfbal ik drie keer per week, waar ik ook trainingen geef. Ook vind ik het erg leuk om met mindfulness bezig te zijn. Ik kijk er naar uit jullie te gaan ontmoeten!

Leon: IKC Expert Kinderopvang, Events & Sport

Mijn naam is Leon Pronk en ik ben 33 jaar. Ik woon samen met mijn vrouw en zoontjes, een peuter en baby. In het weekend ga ik er graag op uit met mijn gezin en maken wij regelmatig leuke uitstapjes. Verder liggen mijn interesses voornamelijk bij sport. Zo vind ik het bijvoorbeeld erg leuk om te voetballen, te golfen of te fitnessen.

Zelf ben ik al 10 jaar werkzaam in de kinderopvang. Tijdens deze periode heb ik veel ervaring opgedaan en heb ik mij bezig gehouden met het geven van sportlessen, het organiseren en uitvoeren van toffe activiteiten, uitstapjes en evenementen. Mijn passie ligt hier dan ook. Het geeft mij namelijk erg veel energie om te zien dat de kinderen plezier hebben.

Bij IKC Cadans vervul ik de functie IKC expert Sport en Events. Dit houdt in dat ik mij bezig houd met bewegingsactiviteiten gekoppeld aan leren. Daarnaast organiseer ik ook leuke activiteiten, uitstapjes en evenementen. Het geeft het mij altijd veel voldoening als het lukt om mijn enthousiasme, energie en kennis over te brengen op de kinderen.

Damiën: IKC Expert Kinderopvang & Communicatie

Mijn naam is Damiën Müller, 30 jaar oud, getrouwd en vader van een dochter van 3 jaar en net geboren zoontje. Ik ben al ruim 10 jaar ervaring in de kinderopvang en vervul bij IKC Cadans meerdere functies op verschillende locaties.

Zelf ben ik bijna dagelijks bezig met voetbal en ik kan niet wachten om mijn enthousiasme ook op jouw kind over te brengen. In mijn functie draag ik graag een steentje bij om jouw kind de verschillende bewegingsvormen aan te leren (bewegend leren). Uiteraard komen ook andere uitdagende activiteiten aan bod.

Daarnaast help ik jou als ouder ook als je er even niet uitkomt met het gebruik van onze systemen. Je kunt voor vragen dus ook zeker bij mij terecht.

Ik kijk er enorm naar uit om jullie te ontmoeten!

Daisy: IKC Expert Kinderopvang

Ik ben Daisy, 31 jaar oud en samen met mijn man trotse ouders van drie zoons in de leeftijd van 7, 5 en 3 jaar. Inmiddels ben ik 14 jaar werkzaam in de kinderopvang. De eerste 8 jaar als pedagogisch medewerker op een dagverblijf/peuterspeelzaal en de laatste 6 jaar als gastouder. Sinds 2 jaar draag ik ook de titel Kindercoach. 

Daar ligt mijn passie; kinderen begeleiden, coachen en stimuleren in hun ontwikkeling. Hen zien opgroeien tot een uniek en zelfstandig persoon, geeft mij veel voldoening. Na dit 6 jaar alleen te hebben gedaan, ben ik blij om deze passie weer te kunnen delen met collega's en met onze verschillende expertises het ideale leerklimaat te scheppen voor kinderen binnen IKC Cadans. 

Daarnaast heb ik al 15 jaar een droom: 'juf' worden. Ik ben al goed op weg! Het werken met een doorgaande lijn, de methodes en het team van IKC Cadans past bij mij. Gecombineerd met de goede begeleiding en het volgen van de Pabo geeft het me de kans om te groeien als professional en mee te groeien met de kinderen.

Cindy: IKC Expert Kinderopvang

Ik ben Cindy Mak, samen met mijn man Ronald en onze twee dochters van 13 en 16 jaar wonen wij in Bergschenhoek. 

Van de 14 jaar dat ik op een basisschool in Den Haag heb gewerkt, heb ik de afgelopen 9 jaar met veel plezier lesgegeven aan de kleuters. Bij IKC Cadans ben ik voornamelijk werkzaam als IKC Expert Onderwijs in unit 1 voor kinderen van 4, 5 en 6 jaar.

Ik vind het heel belangrijk dat kinderen met veel plezier naar school gaan. Een veilige, fijne en leerrijke, uitdagende omgeving waar ieder kind zichzelf kan zijn. Dat je mag leren op je eigen tempo en je talenten kan ontdekken en gebruiken.

Jonge kinderen leren vooral door samen te spelen en onderzoeken, door iedere dag te ontdekken leren ze steeds weer iets nieuws!

Hanneke: IKC Expert Kinderopvang

Als master afgestudeerde onderwijskundige heb ik kennis mogen nemen van veel verschillende zienswijzen op het onderwijs. Tijdens mijn studie, stage in Nederland en mijn stage in Zuid-Amerika heb ik gezien dat men bij elke onderwijsvorm (vrije school, jenaplan, Montessori etc.) tegen beperkingen aanloopt. Ik zie mogelijkheden om de positieve punten van elke onderwijsvorm te bundelen in IKC Cadans met als uitgangspunt: het kind 'de leerling'. Ik ben van mening dat een school een veilige, fijne en uitdagende plek moet zijn om de ontwikkeling van kinderen te maximaliseren.

Daarnaast heb ik mij gedurende mijn studie verdiept in positieve psychologie, growth mindset en mindfulness in het onderwijs. Ik zie erg veel baat in het toevoegen van deze aspecten in het onderwijs van de jonge leerlingen om hen uit te laten groeien tot autonome, verantwoordelijke, grensverleggende en kritische deelnemers van onze mooie maatschappij.

Daarnaast volg ik de Pabo opleiding om als zij-instromer ook les te geven op onze locaties in Barendrecht en Berkel.

Tessa Mostert: IKC Directeur

Ik ben een energieke, gepassioneerde en betrokken professional met ruim 14 jaar ervaring in activiteitengerichte kinderopvang in diverse functies en bij verschillende organisaties. Na mijn opleidingen Facility Management en Pedagogisch Werk, heb ik mij verder verdiept in organisatiepsychologie en werkgeluk.

Ik heb ervaring opgedaan binnen de vele facetten die de kinderopvang kent. Zo startte ik als activiteitenbegeleidster in 2008, heb ik mij doorontwikkeld tot kindercoach, activiteitencoördinator & trainer en was ik in mijn vorige baan als activiteitenmanager verantwoordelijk voor projecten op circa 100 kinderopvang locaties. Onderdeel van mijn werkzaamheden was ook het aansturen van teams, optimaliseren van processen en begeleiden van verandertrajecten.

Bij al deze rollen stond voor mij steeds de ontwikkeling van kinderen en het personeel centraal. Door gericht activiteiten aan te bieden ontwikkelen kinderen zich spelenderwijs. De methode die ik heb ontworpen helpt ons om te bepalen welke activiteit het beste aansluit bij een kind. Ik zet mijn kennis, ervaring en passie graag in om bij te dragen aan positieve (talent)ontwikkeling van ieder kind. Als IKC directeur voor onze locaties in Berkel en Barendrecht hoop ik binnenkort met jou kennis te maken!