Nieuws

Je bent hier:  » IKC Cadans » Nieuws

Integraal Kind Centrum van start in Waddinxveen, mits er voldoende steun is

Waddinxveen - Vanwege de dringende behoefte aan meer kinderopvang in Waddinxveen hebben lokale Kinderopvang Waddinxveen en de Stichting Onderwijs de handen ineen geslagen om een Integraal Kind Centrum (IKC) te starten. Met voldoende steunbetuigingen van ouders start IKC Cadans in augustus 2023.

Lees meer »

Derde school Weespersluis maakt goede kans

De 102 ouderverklaringen die Cadans en Koningskinderen minimaal nodig hebben zijn binnen. Dat betekent dat hun plan voor een derde basisschool met kinderopvang in Weespersluis er goed voorstaat.

Lees meer »

Islamitisch, Afrikaans of vrij: 102 plannen voor nieuwe scholen

Op 15 oktober moeten initiatiefnemers voldoende handtekeningen verzameld hebben voor hun nieuwe school. Burgers en eenpitterscholen ervaren problemen.

Lees meer »

DigiD blijkt obstakel voor het stichten van nieuwe school

De nieuwe wet om scholen te stichten maakt met 102 plannen veel onderwijsenthousiasme los, maar de handtekeningenronde dreigt veel initiatieven in de kiem te smoren.

Lees meer »

Een rij bakfietsen op de stoep in Weesp: Weesper ouders in actie voor meer kinderopvang; Plannenmakers zoeken steun voor oprichting kindcentrum

Weesper ouders die zitten te springen om een plekje op de kinderopvang voor hun kroost komen in actie. Ook bestaande opvangorganisaties roeren zich. Zij slaan de handen ineen om in Weesp een Integraal Kind Centrum (IKC) te starten. Zij werken daarbij samen met IKC Cadans. Nu alleen nog voldoende steunbetuigingen van andere ouders zien te bemachtigen.

Lees meer »

Handtekeningen voor nieuwe school al op 28 procent!

WEESP De eerste 28 procent van de benodigde ouderverklaringen voor een IKC in Weesp is binnen, laat Cadans-directeur Marian Feenstra weten.  De organisatie heeft 102 handtekeningen nodig om een aanvraag te kunnen indienen bij het Ministerie van Onderwijs. 

Lees meer »

Wil Weesp een nieuwe basisschool? Dan gaat IKC Cadans dat regelen

Als er genoeg handtekeningen binnenkomen, willen Cadans en Koningskinderen in Weesp een nieuw Integraal KindCentrum (IKC) starten. Het gaat om een basisschool en kinderopvang ineen, die met een grensverleggend onderwijsconcept gaan werken.

Lees meer »