Team IKC Cadans Weesp

Weesp - Weespersluis

Je bent hier: 

David: IKC Expert Kinderopvang

Hallo, Ik ben David, dansdocent en lid van het lectoraat SRDK van de Amsterdam Hogeschool voor de Kunsten. De inspirerende thema's van IKC Cadans ga ik in mijn danslessen tot leven brengen met de kinderen. Hoe beweegt bijvoorbeeld 'water' en hoe verdedig je Nederland met de Hollandse waterline. Welke muziek hoort daarbij en hoe beelden we dit uit? We gaan toewerken naar een voorstelling en die presenteren we aan de ouders bij de afsluiting van ieder thema. Naast dansen houd ik van ontspannen met een video game of fantasie boek. Ik zie er naar uit jullie te ontmoeten!

Cynthia: IKC Expert Kinderopvang

Hallo, ik ben Chyntia. Ik ben moeder van vier kinderen; Jesse van 13, Lucas van 11, Daan en Ella van 3. Ik woon al mijn hele leven met veel plezier in Amsterdam Zuidoost.  

Al ruim 16 jaar werk ik als groepsleerkracht en coach in het onderwijs. In deze periode heb ik ook lesgegeven aan groep 5/6, maar mijn hart ligt toch echt bij het jonge kind. Kleuters zijn fantastisch: de leergierige, onbevangen, directe en fantasierijke houding maken dat iedere dag voor de klas een feestje is.  

In de afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in gepersonaliseerd en doelgericht onderwijs voor kleuters. In gesprek met het kind komen we samen tot de volgende stap in het leerproces.  

Ik werk graag thematisch. Het is namelijk de kunst om al je lessen en activiteiten zinvol te laten aansluiten bij de belevingswereld van het kind, want op deze manier vergroot je de betrokkenheid. Hier zet ik mij dan ook elke dag voor in! 

Nadieh: IKC Expert Kinderopvang

Wat leuk om kennis te maken, ik ben Nadieh Wieling, 33 jaar en woon in Hilversum. Ik ben een energieke, positieve en sportieve creatieveling. Ik houd van uitdagingen, denk in mogelijkheden en ben bijna altijd vrolijk. In mijn vrije tijd speel ik graag een potje volleybal, ben ik aan het handwerken of luister ik naar een goed luisterboek. Met mijn camper ga ik graag op pad om de mooiste plekjes van Nederland te ontdekken en heerlijk tot rust te komen in de natuur.

Mette: IKC Expert Kinderopvang


Hej, mijn naam is Mette en ik woon in Weesp met mijn vriend en onze 4 verwende katjes. Ik heb 1 dochter, zij woont al op zichzelf en studeert in Amsterdam. Ik ben in Denemarken geboren maar ik ging op mijn 24e naar Nederland om te studeren aan de Hogeschool voor de kunsten.

Na de docentopleiding werkte ik oa. als grafisch vormgever. Later ben ik in de naschoolse opvang gaan werken en ik merkte dat ik hier veel meer voldoening uit haalde. Ik heb mij gespecialiseerd tot atelier pedagoog vanuit de behoefte om de kinderen op een hoger niveau creatieve activiteiten aan te kunnen bieden. Ondertussen heb ik veel ervaring in het faciliteren van creatieve workshops voor kinderen tussen 2 tot 10 jaar.

Het vrije onderzoeken, experimenteren en ontdekken staat centraal bij de wijze waarop ik met kinderen werk in het atelier. Ik verheug me er heel erg op om deze werkwijze te combineren met het thematisch werken van Cadans. Ik zie ernaar uit om jullie te ontmoeten en met de kinderen aan de slag te gaan.

Julie Jurriaans: IKC Directeur