Hello 2022

Je bent hier:  » IKC Cadans

Een goed begin is het halve werk... 

Vol frisse moed en goede voornemens beginnen we aan 2022! Maar dan… begint het ‘gewone’ leven weer. Het combineren van school, werk, sportclubjes, hobby’s, vrienden, familie en oh ja ‘quality time met je eigen kind(ers)’. Heel belangrijk! Hoe houd je het ontspannen gevoel waarmee je het jaar startte vast? Om je een handje te helpen hebben we een aantal leuke yoga oefeningen voor je uitgezocht, die je samen met je kind kunt doen. 
 
Bij IKC Cadans geloven we namelijk dat je persoonlijke ontwikkeling net zo belangrijk is als je cognitieve ontwikkeling. Als je zelfvertrouwen, aanpassingsvermogen en veerkracht ontwikkelt kun je immers als kind alles aan - ook het onbekende 2022. 
 
We weten uit eigen ervaring hoe hectisch het leven kan zijn met jonge kind(eren). Het is soms lastig om de juiste balans te vinden, terwijl balans kinderen helpt om tot betere leerprestaties te komen. Als Integraal Kindcentrum vinden we het daarom belangrijk die balans te ondersteunen met gastvrijheid en dienstverlening. Hoe fijn is het als je kind zijn zwemdiploma A kan halen onder schooltijd? Bij ons geen drukke ochtendspits. Kinderen zijn al vanaf 7.30 uur welkom en kunnen bij ons ontbijten. Er is ook geen drukke middagspits of stress over wachtlijsten, want álle kinderen blijven op maandag, dinsdag en donderdag tot 17.30 uur en langer blijven kan tot 18.30 uur. Altijd in het hoogseizoen met vakantie? Bij ons kun je 3 weken per jaar zelf bepalen wanneer je als gezin op vakantie gaat. Verder maken we huiswerk en werkstukken op het IKC. Thuis zijn kinderen écht vrij. Sporten en gezond eten doen we op het IKC samen met levenslessen. Een gezonde geest groeit immers het beste in een gezond lichaam.  

Kennismaken met IKC Cadans?

We organiseren de komende maanden regelmatig ontmoetingen en activiteiten in Berkel en Barendrecht. Houdt de locatiepagina’s in de gaten voor de data. Persoonlijk kennismaken kan natuurlijk ook. Stuur dan een mailtje naar info@cadans.nl

Meer lezen over mindfulness in het basisonderwijs?

Onze onderwijsexpert Hanneke Baukema heeft hier een blog over geschreven waarin recente theorieën en praktijkervaringen samenkomen. 

Hello 2022!

WhatsApp Image 2022-01-07 at 12.43.27

Poster zelf uitprinten? Dat kan! 

Voorkant poster

Achterkant poster