Unitonderwijs

Je bent hier:  » Onderwijs » Unitonderwijs

IKC Cadans laat het jaarklassensysteem los. De gewone klassen worden vervangen door grotere 'units'. Deze grote groep valt tijdens een schooldag uiteen in kleinere niveau- of projectgroepjes. Hierdoor is er meer ruimte voor maatwerk, leren kinderen van elkaar, ervaren kinderen meer autonomie en zijn meer eigenaar van hun leerproces.

In de unit zijn alle medewerkers van het team met elkaar verantwoordelijk voor alle kinderen in die unit. Er is geen sprake meer van 'mijn klas'. Er is geen vaste groep kinderen met een vaste leraar die nagenoeg alle ativiteiten voor deze groep verzorgt. Wel is er sprake van een stamgroep, waarin er genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht tussen kind en de mentor (juf of meester).

“Als je met je groepje een eigen middeleeuwse stad ontwerpt (in het klein), denk je na over de geschiedenis van steden, over techniek, maar ook over oude beroepen en economie.”

Onze units

Binnen IKC Cadans onderscheiden we 4 units met 2 unit regisseurs (0-6 jaar) en (7-13 jaar)

Unit 0: 0-4 jaar   Unit 1: 4-6 jaar   Unit 2: 6-9 jaar   Unit 3: 9-13 jaar

Unit 0: 0-4 jaar

Bij IKC Cadans worden de allerjongste geïnspireerd, gestimuleerd, voelen ze zich thuis en vrij! Wanneer kinderen 4 jaar worden kunnen zij vanaf het kinderdagverblijf doorstromen naar de volgende unit (onderwijs en BSO). De (ontwikkel) leeftijdscategorieën binnen het kinderdagverblijf zijn: baby’s (0-1 jaar), dreumesen (1-2 jaar) en peuters (2-4 jaar).

Unit 1: 4 tot 6 jaar

Naar school en de BSO, yes! Erg spannend, maar oh zo leuk! De kinderen van 4-6 jaar werken samen, bewegen, leren van elkaar en ontdekken hun kwaliteiten tijdens school- en BSO-tijd. Op een manier die past bij de toekomst.

Unit 2: 6 tot 9 jaar

De kinderen in unit 2 kennen inmiddels het reilen en zeilen van IKC Cadans. Zo weten ze dat op school en bij de BSO de projecten en excursies elkaar naadloos aanvullen (doorgaande ontwikkelingslijn). De kinderen worden bij IKC Cadans iedere dag gestimuleerd en geïnspireerd!

Unit 3: 9 tot 13 jaar

De laatste unit voor de middelbare school. De kinderen blijven optimaal genieten van de projecten en alles wat daarbij komt kijken. De kinderen blijven nieuwsgierig en worden iedere dag weer uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen.