Tarieven & aanbod

Je bent hier: 

Kinderen van 0 tot 4 jaar

Voor kinderen tot 4 jaar organiseren we dagopvang van 07:30 tot 18.30 uur op maandag t/m vrijdag. Ouders kunnen kiezen uit twee pakketten; opvang voor alle 51 weken of opvang voor de 40 schoolweken. We adviseren om minimaal 2 dagen per week af te nemen om de pedagogische kwaliteit en de doorgaande ontwikkellijn te kunnen waarborgen.

Bovenstaande geldt voor de locatie Berkel. Meer informatie over de opvang voor kinderen 0 t/m 4 jaar voor Barendrecht volgt nog.

De tarieven voor kinderen van 0 tot 4 jaar komen voor Kinderopvangtoeslag in aanmerking tot het maximum uurtarief van € 8,50 in 2022.

Kinderen van 4 tot 13 jaar

Het dagprogramma van IKC Cadans bestaat uit keuze en vaste onderdelen. Inspannende en ontspannende activiteiten wisselen elkaar af en zijn gebaseerd op het bioritme.

tarieven_uitleg

 De tarieven voor kinderen van 4 tot 13 jaar bestaan uit:

Vaste onderdelen (oranje en licht oranje) 

 • Tussen 08.30 en 18.30 uur op maandag, dinsdag en donderdag zijn onderwijs en kinderopvang geïntegreerd; 5,25 uur onderwijs en 4,25 uur kinderopvang. Vanaf 17.00 uur kunnen kinderen uitstromen (oranje) of tot 18.30 uur blijven (licht oranje). 
 • Op woensdag en vrijdag is het vaste deel tot 12.30 uur (oranje); 4,0 uur onderwijs.  

Keuze onderdelen kinderopvang (blauw en lila) 

 • Dagelijks tussen 07.30 en 8.30 uur in schoolweken (VSO) 
 • Tussenschoolse opvang op maandag, dinsdag en donderdag TSO (lila). Per unit 0,5 uur. Inclusief gezonde lunch op de lange dagen en dagelijks vers fruit/groente als tussendoortje.
 • Op woensdag en vrijdag worden extra activiteiten aangeboden bij de BSO tot 18.30 uur. 
 • Dagelijks tussen 07.30 en 18.30 uur in de kerstvakantie, meivakantie (1 week) en zomervakantie. 

Bijzonderheden:

 • 51 weken open van 7.30 tot 18.30 uur. 
 • 1 week gesloten tussen kerst- en nieuwjaar. 
 • 3 weken per jaar zelf bepalen wanneer je op vakantie gaat met je gezin.
 • Geen sluitingsdagen vanwege studiedagen. Bij het plannen van onze bijscholing houden we rekening met kinderen en ouders.  

Verdere toelichting:

 1. Kinderopvang-BSO: Voor alle kinderen is er op maandag, dinsdag en donderdag een dagprogramma van 8.30 tot 18.30 uur. Ophalen kan vanaf 17.00 uur. Op deze dagen zijn onderwijs, TSO en BSO volledig geïntegreerd en afwisselend, bestaande uit 5,25 uur onderwijs, 4,25 uur BSO en 0,5 uur TSO.

  Op woensdag en vrijdag hebben we korte lesdagen tot 12.30 uur, waarna er BSO is tot 18.30 uur.

  Vroege vogels kunnen aanvullend gebruik maken van de dagelijkse voorschoolse opvang, inclusief ontbijt, van 7.30 tot 8.30 uur. Deze kosten komen voor Kinderopvangtoeslag in aanmerking tot een maximum uurtarief van € 7,31 in 2022. 

 2. Tussen Schoolse Opvang (TSO): Bij IKC Cadans lunchen (nagenoeg) alle kinderen mee om in één dagritme te blijven. We verzorgen tussen de middag op maandag, dinsdag en donderdag een gezonde lunch. Tevens is er dagelijks fruit en groente van het seizoen. De kinderen hoeven dus geen eigen broodtrommel of tussendoortjes mee te nemen. Het prettig en goed regelen kost natuurlijk wel geld. Door goed op de kosten te letten proberen we die zo laag mogelijk te houden. Het TSO tarief voor schooljaar 2022-2023 is vastgesteld op € 12,15 per schoolweek per kind en wordt maandelijks geïncasseerd.

  Wil je je kind dagelijks (30 minuten) ophalen tussen de middag en zelf tussendoortjes meegeven? Dat kan. De specifieke tijd is per basisgroep of unit bepaald. Je kunt deze keuze voor de start van jouw kind bij IKC Cadans doorgeven.

 3. Onderwijs ondersteunende activiteiten: Wij vragen een vrijwillige ouderbijdrage (vanaf 4 jaar), die bestemd is voor het uitvoeren van activiteiten voor de kinderen, zoals Kinderboekenweek, Sinterklaas, vervoer excursies, toegangsprijzen musea. Voor schooljaar 2022-2023 is de vrijwillige bijdrage vastgesteld op € 50 per kind per jaar. De bijdrage is vrijwillig, maar je begrijpt dat wij bovenstaande activiteiten niet kunnen bekostigen zonder dit geld.

 4. Zwemles: bij voldoende aanmeldingen kan jouw kind haar of zijn zwemdiploma halen onder schooltijd. In Barendrecht werken we hierbij samen met het Inge de Bruijn zwembad en in Berkel met zwembad de Windas. Hun tarieven voor de zwemlessen vind je terug op hun websites.

Wat kost IKC Cadans (incl. kinderopvangtoeslag)?

Laten we twee situaties bekijken om een indruk te krijgen:

Voorbeeld 1: Een gezin heeft een dochter van vier jaar en een zoon van zes jaar. Voor de berekening van de kinderopvangtoeslag is het gezamenlijk inkomen € 50.000,- per jaar. Per kind kost IKC Cadans dan € 157,- per maand. Dit is inclusief lunch, fruit/groente, activiteiten, vrijwillige ouderbijdrage en drie dagen BSO op maandag, dinsdag en donderdag gedurende 51 weken per jaar en zonder voorschoolse opvang (VSO).

Voorbeeld 2: Hetzelfde gezin, maar nu met alleen het 40 schoolweken pakket BSO, dus zonder vakantie opvang. Per kind kost IKC Cadans dan € 175,- per maand.

Kinderopvangtoeslag

Wanneer je werkt, een opleiding volgt of een traject naar werk, kom je in aanmerking voor kinderopvangtoeslag

Hoeveel je precies voor de kinderopvang pakketten betaalt hangt af van de kinderopvangtoeslag, die door de overheid wordt vastgesteld. Via de rekenmodule van de belastingdienst kun je uitrekenen hoe hoog de kinderopvangtoeslag is op basis van jouw specifieke situatie. rekentool

Let op: Vergeet niet de toeslag aan te vragen binnen 3 maanden na de maand dat je kind is gestart.

Downloads:

·      Tarieven 2022 Berkel

·      Tarieven 2022 Barendrecht

Downloads:


·      Tarieven 2022 Berkel

·      Tarieven 2022 Barendrecht