IKC Cadans Weesp

Weesp - Weespersluis

Je bent hier:  » Locaties
Hanneke-Onderwijskundige

Welkom!

IKC Cadans Weesp – kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, BSO en basisschool ineen!

Welkom bij integraal kindcentrum Cadans! Onze deuren gaan open in augustus 2023. Jouw kind laten groeien en ontwikkelen. Dat vinden wij bij IKC Cadans het allerbelangrijkste! Dat jouw kind zichzelf kan zijn, samenwerkt, beweegt, leert en zijn of haar eigen talenten ontdekt. Op een manier die hem of haar voorbereidt op de (onbekende) toekomst.

Het team

Binnenkort stelt het team voor Weesp zich graag aan jou voor. We kunnen alvast verklappen dat het allemaal deskundigen zijn met verschillende expertises op het gebied van onderwijs en opvang. Denk hierbij aan leerkrachten, pedagogische medewerkers, onderwijskundigen, orthopedagogen en experts uit andere vakgebieden. Ook experts uit de praktijk worden ingezet om tijdens het projectonderwijs jouw kind(eren) te inspireren door meer context te geven aan het geleerde! Het leren wordt zo heel concreet en daardoor waardevol. Daarnaast heeft ieder kind zijn eigen mentor voor meerdere jaren.

Locatie

Op dit moment is nog niet bekend waar IKC Cadans in Weesp wordt gehuisvest. Hierover zijn we in gesprek met de gemeente.

Meer informatie over IKC Cadans Weesp

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de ontwikkeling van jouw kind(eren) laten we bij onze basisschool en kinderopvang de traditionele jaargroepen los. Omdat ieder kind anders is en een andere ontwikkeling kent delen we de kinderen in leeftijdsgroepen. Dit wordt ook wel ‘unitonderwijs’ genoemd.

In IKC Cadans Weesp starten we in augustus 2023 met de units 0 en 1.

Lees meer over ons unitonderwijs »

IKC Cadans Weesp is 51 weken per jaar, 5 dagen per week open van 07:30 tot 18:30 uur. We zijn alleen gesloten tijdens de officiële feestdagen en tussen kerst en oud en nieuw. In de zomervakantie, kerstvakantie en meivakantie is er geen onderwijs, wel opvang.

De schooltijden zijn op:

 • Maandag, dinsdag en donderdag van 08:30 tot 17:30 uur.
 • Woensdag en vrijdag van 08:30 tot 12:30 uur.

Buiten deze tijden zijn jouw kinderen ook van harte welkom op onze kinderopvang en buitenschoolse opvang tussen 07:30 en 18:30 uur. Tijdens de zomervakantie, kerstvakantie en meivakantie organiseren we allerlei leuke en inspirerende uitstapjes, excursies en een zomerkamp.

Doordat onderwijs en opvang volledig zijn geïntegreerd kunnen we optimaal aansluiten bij de ontwikkeling van jouw kind(eren) en dat geeft ook voor jou als ouder veel vrijheid. Deze manier van onderwijs zorgt er namelijk voor dat jij met je gezin 3 weken per jaar zelf kunt bepalen wanneer je op vakantie gaat.

Alle kinderen in Nederland hebben namelijk 12 weken vakantie. Het ministerie OCW heeft bepaald dat 9 weken daarvan verplicht zijn, namelijk:

 • 2 weken kerstvakantie
 • 6 weken zomervakantie
 • 1 week meivakantie

De andere 3 vakantieweken kun je, dankzij ons schoolconcept, als ouder zelf indelen. Meer informatie vind je ook op de website van de Rijksoverheid.

IKC Cadans Weesp gaat zich vestigen in de wijk Weespersluis. Over de exacte locatie zijn we nog in gesprek met de gemeente. We verwachten begin 2023 de exacte locatie bekend te kunnen maken.

De vrijwillige ouderbijdrage voor ons onderwijs is nog niet vastgesteld, maar bedraagt maximaal € 50 euro.
Naast reguliere kinderopvang en buitenschoolse opvang (BSO) bieden we ook extra services aan, zoals:

 • Gezellig met elkaar avondeten op het IKC
 • Zwemles onder schooltijd

Omdat de tarieven mede afhankelijk zijn van onze toekomstige huisvesting en faciliteiten, streven we ernaar de tarieven voor de kinderopvang, BSO en deze extra diensten in het voorjaar 2022 bekend te kunnen maken.

Voor de kinderopvang op IKC Cadans kunt u kinderopvangtoeslag vragen. Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming voor ouders in de kosten van de kinderopvang. Meer informatie hierover vind u op de website van de belastingdienst. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/kinderopvangtoeslag/kinderopvangtoeslag.

Bij IKC Cadans Weesp Cadans leren we continue met en van elkaar. Op die manier kunnen wij jouw kinderen hoge kwaliteit van opvang en onderwijs bieden. Naast de beoordelingen van de GGD (jaarlijks) en de Inspectie van het Onderwijs (vierjaarlijks), werkt IKC Cadans met een intern kwaliteitssysteem. Dit is gebaseerd op een pdca-cyclus (plan, do, check & act), waarmee wij continu kunnen werken aan het verbeteren van onze kwaliteit, zodat de kinderen de best mogelijke opvang en scholing krijgen.

Bij IKC Cadans letten we ook goed op hoe veilig kinderen, ouders, professionals en management zich voelen en hoe ze het schoolklimaat ervaren. Daarom monitoren we de veiligheidsbeleving van deze verschillende groepen om een compleet beeld te krijgen en daarop te handelen. .

De medezeggenschapsraad (MR) van IKC Cadans Weesp bestaat uit professionals van het kindcentrum en ouders. De adviesraad praat met het schoolbestuur over de begroting en beleidsplannen van het schoolbestuur. De adviesraad heeft instemmingsrecht en adviseert het bestuur. Samen bewegen we het onderwijs!.

Wilt u meedenken over het beleid van IKC Cadans Weesp? Neem contact op met Hanneke Baukema, de onderwijskundige van Stichting Onderwijs, via (hanneke.baukema@stichtingonderwijs.nl)

IKC Cadans Weesp heeft ook een eigen kinderraad (KR). Heel logisch wat ons betreft, want het kindcentrum is er immers voor de kinderen. Kinderen denken mee over de school en de kinderopvang. Wat vinden ze goed van de school? Waar willen ze graag heen op excursie? Willen ze een IKC Cadans muziekband?

Ben jij ook klaar voor vernieuwend en toekomstgericht onderwijs en kinderopvang? Wil je dat jouw kind een sterke basis ontwikkelt, zijn talenten leert ontdekken, zichzelf veder ontplooit en samenhang ervaart tussen theorie en praktijk in ons projectonderwijs? Maak dan kennis met IKC Cadans

Wilt u kennismaken met IKC Cadans Weesp? In een persoonlijk gesprek vertellen we je graag meer over ons IKC en beantwoorden graag jouw vragen. Stuur ons een mailtje via info@cadans.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je alvast een plekje voor jouw kind op IKC Cadans Weesp reserveren?

Integraal Kindcentrum

Bij IKC Cadans waarborgen we de horizontale doorlopende leerlijn door de combinatie van een sterke basis én projectonderwijs waarin de samenhang tussen verschillende vakken duidelijk wordt. De doorlopende verticale leerlijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar waarborgen we door middel van unitonderwijs en de afstemming met kinderopvang en buitenschoolse opvang. Binnen IKC Cadans onderscheiden we 4 units:
 • Unit 0: 0-4 jaar

  Unit 0: 0-4 jaar

  Bij IKC Cadans worden de allerjongste geïnspireerd, gestimuleerd, voelen ze zich thuis en vrij! Wanneer kinderen 4 jaar worden kunnen zij vanaf het kinderdagverblijf doorstromen naar de volgende unit (onderwijs en BSO). De (ontwikkel) leeftijdscategorieën binnen het kinderdagverblijf zijn: baby’s (0-1 jaar), dreumesen (1-2 jaar) en peuters (2-4 jaar).

 • Unit 1: 3-6 jaar

  Unit 1: 3-6 jaar

  Naar school en de BSO, yes! Erg spannend, maar oh zo leuk! De kinderen van 3-6 jaar werken samen, bewegen, leren van elkaar en ontdekken hun kwaliteiten tijdens school- en BSO-tijd. Op een manier die past bij de toekomst.

 • Unit 2: 6-9 jaar

  Unit 2: 6-9 jaar

  De kinderen in unit 2 kennen inmiddels het reilen en zeilen van IKC Cadans. Zo weten ze dat op school en bij de BSO de projecten en excursies elkaar naadloos aanvullen (doorgaande ontwikkelingslijn). De kinderen worden bij IKC Cadans iedere dag gestimuleerd en geïnspireerd!

 • Unit 3: 9-13 jaar

  Unit 3: 9-13 jaar

  De laatste unit voor de middelbare school. De kinderen blijven optimaal genieten van de projecten en alles wat daarbij komt kijken. De kinderen blijven nieuwsgierig en worden iedere dag weer uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen.

IKC Cadans:
beweeg jij met ons mee?

Kinderen leren zich bij IKC Cadans onder andere te ontwikkelen door activiteiten in themaprojecten. De kinderopvang en het onderwijs zijn geïntegreerd en richten zich in een periode op hetzelfde thema. Hierdoor werken alle kinderen van 0-13 jaar tegelijkertijd aan hetzelfde onderwerp. En alles met 1 visie, 1 plan en 1 team!